Lounais-Häme Forssa

Koiralle kaljaa ja vaimolle timantteja - yrittäjät muistuttavat, että Forssan omista kaupoista löytyy vaikka mitä joululahjaksi

Forssalaiset yrittäjät muistuttavat, että joululahjaostoksillakaan ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan. Yrittäjillä on ideoita ja etuja, joita ei välttämättä suurten kaupunkien liikkeistä saa.
Timanttikoruja on monenlaisia. Halvimmat maksavat muutaman satasen ja kalleimmat yli kaksi tonnia, kertoo Makreeta Nyström-Tuomola Timanttisen Kello-Nystörmiltä.

Miltä kuulostaisi Tallinnan-matka isovanhemmille joululahjaksi? Entä vaimolle timanttikoru, joka kestää aikaa ja symboloi rakkautta?

Voisiko joku sinulle läheinen mies pitää viikinki-aiheisesta korusta, ilahtuisiko äitisi lahjakortista alusvaateliikkeeseen ja mitä koirasi tuumaisi, jos hän saisi jouluna pullollisen koirien olutta ja ison hirvenluun?

 

Forssalaiset yrittäjät haluavat muistuttaa, että myös Forssa on mainio kaupunki joululahjojen hankintaan.

Yrittäjien mukaan Forssasta saa sellaisiakin tuotteita, joita ei muualla ole tarjolla. Esimerkiksi Hannun Kello valmistaa koruja itse ja Matka-Merilän sekä Forssan Matkatoimiston kautta saa tilattua sellaisen pakettimatkan, jolle pääsee ilman lisäkustannuksia suoraan Forssasta.

Yrittäjät ovat yhtä mieltä siitä, että oman kotiseudun tulevaisuuden kannalta paikallisten palveluiden käyttäminen on tärkeää. Kun verorahat jäävät Forssaan, työpaikat, palvelut ja elinvoima säilyvät.

Siinä on omat etunsa, että pienen paikkakunnan kivijalkamyymälöissä työskentelevät yrittäjät itse. Esimerkiksi hinta voi joustaa.

 

Molemmista paikkakunnan kello- ja kultasepänliikkeistä sanotaan, että Forssassa asiakas kehtaa tinkiä. Yleensä asiakas ja myyjä pääsevät hinnasta sopuun, jos siitä on tarve neuvotella.

Isojen kaupunkien kiireisissä kauppakeskuksissa hinnasta neuvotteleminen ei aina ole mahdollista, koska myyjänä toimii yleensä palkattu työntekijä eikä yrittäjä itse.

Forssalaisyrittäjät kehottavatkin miettimään kahteen kertaan, ennen kuin ajaa isoon kaupunkiin hakemaan halvemmalta vaikuttavan tuotteen. Omasta kotikaupungista saa tuotteen todennäköisesti aivan samaan hintaan ja säästää vielä bensa- tai bussirahat eikä välttämättä edes tarvitse jonottaa. Pienissä kivijalkaliikkeissä palvelukin yleensä pelaa.

 

Useamman forssalaisen yrittäjän mukaan forssalaiset eivät aina edes tiedä, kuinka laaja tarjonta oman kaupungin liikkeissä on.

Forssan Liivikeskuksesta kerrotaan, että yleisimmin alusvaatteita tai alusvaatelahjakortteja ostetaan vaimolle, äidille tai kummitytölle.

Makreeta Nyström-Tuomola Timanttiset Kello-Nyströmistä sanoo, että jotkut asiakkaat yllättyvät avatessaan myymälän oven.

– Joskus kuulee sellaista, että ai teilläkin myydään tätä tuotetta. Se on vähän harmi. Asiakas olisi voinut tulla ensin paikalliseen liikkeeseen ja etsiä muualta vasta sitten, jos täältä ei löydy, Nyström-Tuomola sanoo.

 

Moni yrittäjä nostaa esille myös reklamoinnin, takuun ja vaihdon helppouden Forssassa.

Jos joululahja on ostettu omalta paikkakunnalta, oston jälkeiset ongelmat on helppo hoitaa nopeasti ja varmasti.

– Kivijalkaliikkeessä on sekin hyvä puoli verrattuna verkkokauppaan, että tuotteen saa heti käteen, toimituskuluja ei ole ja reklamointi on helppoa, sanoo Henna Mäntymaa DogFeelGoodista. FL

 

Kuvatekstiä korjattu 29.11. klo 22.45: Korjattu timanttikorun lähtöhintaa Forssassa.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

20.2.2020

Uusimmat