Lounais-Häme Forssa

Koiratkin tervetulleita näyttelyyn - Kuhankosken Kilta on taas sillan alla

Ensimmäinen Sillanalusnäyttely järjestettiin vuonna 1967.
Outi Silfvenius (vas.), Ria Louhisola, Outi Rämö ja Marjut Leskinen kuuluvat tänään Koskisillan alle teoksiaan esille ripustaviin taiteilijoihin. Ropi ja Halla edustavat kohderyhmäyleisöä. Kuva: Tapio Tuomela
Outi Silfvenius (vas.), Ria Louhisola, Outi Rämö ja Marjut Leskinen kuuluvat tänään Koskisillan alle teoksiaan esille ripustaviin taiteilijoihin. Ropi ja Halla edustavat kohderyhmäyleisöä. Kuva: Tapio Tuomela

Taide ottaa jälleen paikkansa ja tulee samalla katsojan luo Kuhankosken Killan Sillanalusnäyttelyssä. Kuvataideyhdistys rakentaa perinteikkään yli yön -katselmuksensa ihan varta vasten uudelle kohderyhmälle.

– Koirien ulkoiluttajat muodostavat nyt oman erityisen bongauskohteemme. Koirat saavat harvemmin tilaisuuden taidenäyttelyelämykseen, summaa killan puheenjohtaja Marjut Leskinen.

Kiltalaiset painottavat, että yhtä avosylin toivotetaan nauttimaan taiteesta ja yhdessäolosta myös koirattomat. Silläkään ei ole merkitystä liikkuvatko he kaupungilla sopivasti muuten vain tai lähtevät oikein varta vasten paikan päälle.

Sillanalusnäyttelyn avajaiset ovat Forssan Koskisillan alla tänään kello 19. Tilaisuus pitää sisällään muun muassa paikallisen Delia St Claire I -yhtyeen musiikkiesityksiä kello 19.30 alkaen. Paikalla on myös grilli sekä kahvio.

Näyttelyn pystytys alkaa kello 17. Taiteilijat eivät suhtaudu senkään seuraamiseen kielteisesti. Päinvastoin.

– Hyvä vain, jos asia ihmisiä kiinnostaa ja pääsemme siinä samalla vaihtamaan ajatuksia heidän kanssaan, hallituksen jäsen Outi Rämö toteaa.

 

Yhdistys antaa taiteilijoilleen vapaat kädet paitsi Sillanalusnäyttelyyn osallistumiselle myös esille ripustettavin töiden suhteen.

– Taiteilijakohtaisen teosmäärän olemme rajoittaneet viiteen, mutta siitäkin voimme harkinnan mukaan joustaa, Marjut Leskinen huomauttaa.

Outi Rämö arvioi töitä kertyvän viime vuosien Sillanalusnäyttelyjen perusteella noin kymmeneltä taiteilijalta. Työt ovat esillä lauantaihin kello 17 asti. Vuorokauden pimeiksi tunneiksi luvassa on näyttelyyn tunnelmalisäänsä luovaa valaistusta.

Kuhankosken Killan Sillanalusnäyttelyt käynnistyivät alun perin vuonna 1967 yhdistyksen ja seudun kaikkien aikojen ansioituneimpiin lukeutuvan taiteilijan Pentti Hammarbergin ideasta. Yleisömääriltään se on ollut Killan suosituimpia tapahtumia, mutta se on vaipunut silti ajoittain tauolle.

Nyt näyttely on kuulunut Kuhankosken Killan ohjelmaan vuodesta 2010. Alkukesään ajoittuneen katselmuksen ajankohta vaihtui kesän ja syksyn taitteeseen pari vuotta vuosi sitten.

 

Yhden heräämisensä Sillanalusnäyttely koki vuonna 1980, jolloin muun muassa Outi Silfvenius mittasi kankaallaan etäisyyttä kaiteelta jokeen yli kymmenen metrin matkalta.

Hänen taidettaan nähdään Koskisillan alla myös ensi yön ja huomisen päivän tunteina. Pitkän linjan kiltalaisiin lukeutuva Ria Louhisola on osallistumassa ensimmäistä kertaa Sillanalusnäyttelyyn.

– Ripustan esille Missä perhoset? -teoksen. Sen voi nähdä kannanottonani ajankohtaiseen ilmastonmuutoskysymykseen.

Kuhankosken Killan Sillanalusnäyttelyn avajaiset tänään kello 19. Näyttely esillä Forssan Koskisillan alla huomiseen kello 17 asti.

 

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic