Lounais-Häme

Koistinen valittiin Mestiksen parhaaksi päätuomariksi

Forssalainen Jukka-Pekka Koistinen valittiin kauden päätteeksi Mestiksen parhaaksi päätuomariksi.

Koistinen sai Jääkiekkoliiton tekemästä valinnasta takavuosien legendaarisen liigatuomarin mukaan nimetyn Seppo Mäkelä -palkinnon.

Koistiselle kertyi päättyneellä kaudella 95 vihellettyä ottelua.

– Pelejä oli pari kolme viikossa. Vihelsin Liigassa 14 peliä, Mestiksessä 35 ja loput alemmissa sarjoissa, Koistinen luettelee.

Koistinen pääsi siis viheltämään ensimmäiset liigapelinsä. Ensi kaudeksi hän pyrkii vakituisesti Liigaa viheltävien parinkymmenen tuomarin joukkoon.

– Nyt tullut palkinto ei varmaan ainakaan heikennä mahdollisuuksiani päästä vakituiseksi liigatuomariksi. Näin kävi edellisellekin Mestiksen parhaaksi valitulle tuomarille.

Yli 300 peliä Mestiksessä pelaajana kiekkoillut Koistinen aloitti tuomariuransa neljä vuotta sitten 31-vuotiaana pelattuaan viimeisen suomisarjakautensa kasvattiseurassaan FPS:ssä.

– Olen edennyt vuosi per sarjataso. Aloitin junnupeleissä, mutta jo ensimmäisen kauden lopulla nousin Suomi-sarjaan. Seuraavina kausina etenin A-nuorten SM-liigaan, sitten Mestikseen ja viime kaudella Liigaan.

Liigan puitteissa on puhuttu päätoimisten ammattituomarien pestaamisesta jo vuosikymmeniä.

– Asia taitaa olla edelleen suunnitelman asteella. Jos hanke toteutuisi, olisin kyllä periaatteessa kiinnostunut päätoimisesta viheltämisestä, mutta kaikki ehdot ja korvaukset pitäisi olla kohdallaan. Tuomariura ei jatkuisi kuitenkaan 50 ikävuotta pitempään, aprikoi Eerikkilän urheiluopistolla yhteys- ja vuoropäällikkönä työskentelevä Koistinen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic