Lounais-Häme

Koistista kritisoineelle kahden ottelun toimintakielto

 

Kaarinalaisen HC Indiansin valmentaja Ilkka Saarela kritisoi voimakkaasti forssalaista erotuomari Jukka-Pekka Koistista tappiollisen Suomi–sarja-ottelun jälkeen Urheiluuutiset.com-verkkosivuston haastattelussa. Saarela syytti Koistista puolueelliseksi ja väitti, ettei ”tuollaista kotiin päin vetämistä ole missään”.

Jääkiekkoliiton viisihenkinen kurinpitovaliokunta antoi Saarelalle tämän puheista johtuen kahden ottelun toimintakiellon ja määräsi seuralle 300 euron sakon. Saarela kärsi toimintakieltonsa viime viikonlopun otteluissa.

Kilpailupäällikkö Pirkka Antila jääkiekkoliitosta sanoo, että suurin syy toimintakiellolle oli erotuomarin puolueettomuuden kyseenalaistaminen.

-Jokaisella toimijalla pitäisi olla kristallinkirkas käsitys erotuomarin puolueettomuudesta, jota ei ole syytä kyseenalaistaa. Olen itsekin tuomaroinut 32 vuotta, enkä ole koskaan nähnyt puolueellista tuomaria. Peli on nopeaa ja päätökset tulevat selkäytimestä. Siinä on mahdoton reagoida siihen, minkä värinen paita pelaajalla on, Antila sanoo.

Antila huomauttaa, että FPS–HCIK-pelin osalta kyse ei ollut kiistanalaisista tuomioista kritisoimisesta, vaan Saarelan kritiikki kohdistui erotuomarin henkilökohtaisiin asioihin, eli asuinpaikkaan.

-Liigassakin tuomarit tuomitsevat pelejä asuinpaikkakunnallaan. On 80-lukulaista miettiä tuollaisia asioita.

Antila sanoo, ettei jääkiekossa ole tarvetta rajata valmentajan mielipiteenvapautta.

-Tuomioista saa esittää subjektiivisen mielipiteen, mutta joku tolkku on oltava tavassa reagoida. Lajin sisällä pyritään Liigasta alkaen kunnioittamaan toimijoita. Jatkuva räksyttäminen on 80-lukua, Antila sanoo. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti