Lounais-Häme

"Koitetaan hoitaa hommat jatkossa paremmin" - Humppilan keskustelutilaisuudessa puitiin rakennushankkeita ja henkilöstömuutoksia

Humppilan kunnan tiistai-iltana järjestämä tiedotus- ja keskustelutilaisuus kuntalaisille täytti yläkoulun ruokalan ääriään myöten. Kunnanjohtaja Jari Keskitalo totesi tilaisuudelle olleen väkimäärästä päätellen selkeä tarve.

Tilaisuus eteni alkuun hyvin tiedotuspainotteisesti, kun Keskitalo kävi läpi viime vuotta esimerkiksi asukasluvun, työttömyystilanteen ja kunnan taloustilanteen valossa.

Kunnalla on käynnissä myös isoja investointeja, joista uusi päiväkoti on valmistumassa kesällä. Niin ikään urheilukenttä saadaan käyttöön kesäksi – tosin keskikentän ruoholle pääsyssä voi vierähtää.

Paloaseman peruskorjaus on tarkoitus tehdä kuluvan vuoden aikana. Keskitalo kehotti urakasta kiinnostuneita rakennusyrittäjiä olemaan yhteydessä kunnan rakennusmestariin.

Tilaisuudessa käytiin läpi myös 2- ja 9-teiden risteysalueen kaavoitusta. Osayleiskaavaluonnos on nähtävillä 16. huhtikuuta saakka.

 

Humppilassa ja myös Forssan Lehden palstoilla viime aikoina runsaasti puhuttaneet henkilöstömuutokset otettiin käsittelyyn tilaisuuden loppupuolella. Keskitalon mukaan lehtiä ja sosiaalista mediaa viime aikoina lukemalla on saanut väärän käsityksen siitä, mitä Humppilassa on tapahtunut.

-Olen ollut vuoden ja neljä kuukautta kunnanjohtajana. Olin yli 20 vuotta rehtorina ja sivistyslautakunnassa, ja sinä aikana yksi päätös ei mennyt esitykseni mukaan. On tämä ollut vähän työläämpää, Keskitalo totesi.

Humppilan hallintojohtaja Maarit Sihvosen irtisanoutuminen on tulossa valtuuston käsittelyyn ensi viikon tiistaina. Keskitalon mukaan hänellä ja Sihvosella oli erimielisyyksiä, mutta tiedon ”tulehtuneista väleistä” hän luki lehdestä.

-Päätöksenteossa on ollut karikoita. Valtuuston puheenjohtajan koolle kutsumassa tilaisuudessa oli tarkoitus keskustella asioista laajemmin. En tiennyt, että meillä oli kovin tulehtuneet välit.

Keskitalon mukaan hän on pyrkinyt hoitamaan asioita ”normaalin, terveen järjen avulla” eikä kiusaaminen, josta Sihvonen on Keskitaloa syyttänyt, ole ollut tahallista.

Keskitalon mukaan parhaillaan mietitään, mitä uudelta hallintojohtajalta odotetaan, kun paikka pannaan hakuun.

-Juridista osaamista tietysti, mutta valittavan henkilön täytyy myös pystyä tukemaan henkilökuntaa, joka on aika tiukoilla.

 

Tilaisuudessa puitiin myös kunnanhallituksen helmikuista kokousta, ja siellä käsiteltyä, salaiseksi julistettua pykälää. Keskitalo ja Sihvonen olivat pykälän salaamisesta eri mieltä.

-Ilmeisesti Maarit oli siinä oikeassa, että tiedon sai luovuttaa eteenpäin. Jotta asia olisi mennyt oikein, olisi hallituksella pitänyt olla oikeus korjata virheensä ensin. Hallitus voi tehdä vääriä päätöksiä, mutta sen on ne itse korjattava.

Keskitalon mukaan syntynyt soppa on vaikuttanut kaikkiin Humppilassa työskenteleviin, ja siksi olisikin tärkeää saada asia puitua ja päästä eteenpäin.

-Koitetaan hoitaa hommat jatkossa paremmin.

Valtuuston varapuheenjohtaja Hanne Seestie (kok.) halusi hälventää pelkoa päätöksenteon vaikeutumisesta.

-Kun sanon tämän, puhun varmasti yli puolen valtuutetuista äänellä: meillä on täysi luottamus kunnanjohtajaan. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/49143-sihvonen-lahtee-humppilasta-kokee-tulleensa-tyopaikkakiusatuksi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti