Lounais-Häme Forssa

Koivukadun pysäköintialue suljetaan katuremontin ajaksi – Kolmen kadun saneeraus alkaa Uudenkylän alueella

Koivukadun ja Keskuskadun väliin jäävä pysäköintialue Kauppakadun varressa suljetaan yleisöltä Kauppakadun, Oikokadun ja Esko Aaltosen kadun saneerausurakan ajaksi. Kuva: Lassi Puhtimäki
Koivukadun ja Keskuskadun väliin jäävä pysäköintialue Kauppakadun varressa suljetaan yleisöltä Kauppakadun, Oikokadun ja Esko Aaltosen kadun saneerausurakan ajaksi. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kauppakadun, Oikokadun ja Esko Aaltosen kadun saneerausurakka alkaa ensi viikolla. Työmaan ajaksi Koivukadun ja Kauppakadun kulmassa sijaitseva kaupungin tontti siirtyy urakoitsijan käyttöön.

Sorapäällysteinen kenttä on toiminut maksuttomana pysäköintialueena. Saneerausurakan aikana tonttia ei tähän tarkoitukseen enää voi käyttää.

–  Tontti suljetaan yleiseltä käytöltä. Lisäksi alueella on työmaaliikennettä, joten siellä liikkuvien kannattaa kulkea tarkkaavaisina ja varovaisuutta noudattaen, huomauttaa kaupungin työmaamestari Eero Seppänen.

 

Urakan kuluessa uusitaan sadevesiviemärit jokaisella kolmella katuosuudella. Lisäksi katujen varsiin rakennetaan kevyen liikenteen väylää sekä pysäköintitilaa.

Urakka alkaa sadevesiviemäreiden kunnostamisella Kauppakadulla, Oikokadulla ja Esko Aaltosen kadulla. Nämä on tarkoitus tehdä toukokuun aikana.

Oikokadulle on tarkoitus rakentaa kevyen liikenteen väylää ja jalkakäytävää touko–kesäkuun aikana. Esko Aaltosen kadun kevyen liikenteen väylän uusiminen ja pysäköintipaikat tehdään kesä–heinäkuussa. Kauppakadulla jalkakäytävä, kevyen liikenteen väylä ja pysäköintipaikat saneerataan pääosin heinäkuussa. Kauppakadun jalkakäytävä, kevyen liikenteen väylä ja pysäköintipaikat on suunniteltu tehtäväksi pääosin heinäkuussa.

– Katujen päällystysurakka on tarkoitus tehdä samalla kertaa yhdellä rysäyksellä, kertoo Seppänen.

Urakan on tarkoitus valmistua syksyllä.

Kolmen kadun saneerauksen pääurakoitsija on Forssan ympäristöurakointi oy.

 

Kiinteistöihin ja tonteille kulku pyritään Seppäsen mukaan varmistamaan saneerauksen aikana. Läpikulkuliikenne voi olla suljettu kokonaan Esko Aaltosen kadulta ja Oikokadulta joinakin aikoina. Kauppakadulla läpikulkuliikenne on osittain poikki.

–  Pyydämme ihmisiltä malttia ja kärsivällisyyttä alueella liikuttaessa. Tarpeetonta läpiajoa kannattaa välttää ainakin työaikoina, Seppänen vetoaa aluella liikkuviin. FL

Luitko jo tämän: Kauppakatu suurennuslasin alle

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic