Lounais-Häme

Kokemus oli valttia

KORIPALLO KORIHAIT-FOKOPO 91–83

Forssa/Uusikaupunki

Runkosarjan voittanut UU-Korihait oli odotetun kova A-divisioonan loppuottelusarjan ensimmäisessä kamppailussa lauantaina kotisalissaan. Forssan Koripojat taisteli loppuun saakka, mutta taipui pistein 91–83 (44–38).

– Olimme ok, kohtuuhyviä. Se ei kuitenkaan tässä vaiheessa riitä. Mikäli haluamme kaataa Korihait, pitää meidän olla erinomaisia, pelata aivan taitojemme ylärajoilla, FoKoPo-luotsi Joonas Iisalo sanoi.

KORIHAIT OLI Uudenkaupungin-pelissä niskan päällä alusta asti. FoKoPo pysyi silti tiukasti tuntumassa ja kävi kolmannella jaksolla hetken kolmen pisteen johdossa (lukemissa 53–56).

Korihait repi kuitenkin jakson jälkipuoliskolla taas pienen kaulan ja pysyi johdossa pelin loppuun saakka FoKoPon ahdisteluista huolimatta.

– Tässä näkyi mitä kokemus on. Korihaiden kokeneet pelaajat tekivät pieniä yksityiskohtia paremmin kuin meidän junnujoukkueemme.

Pelintekijä Remon Nelson oli tutun tehokkaana. Hän heitti Koripojille 30 pistettä, vei pidempiensä keskeltä 9 levypalloa ja jakoi 8 koriin johtanutta syöttöä.

Shane Heyward nosteli korin läheltä 15 pistettä ja Juho-Matti Henttonen 11. Aapeli Alanen kokosi 9 pinnaa.

Korihaiden ykkönen oli FoKoPo-kasvatti Mikko Jalonen. Juonikas Jalonen heitti 32 pistettä, otti 7 levyriä ja antoi 4 syöttöä. Reginald Bratton pussitti 20 pinnaa ja Marcus Van 10. Van kunnostautui levypalloissa, niitä hän repi 18.

– Mikko Jalonen on hyvä pelaaja, hän pisti taas kovia ratkaisuja sisään. Me olimme häntä vastaan kuitenkin turhan pehmeitä, päästimme liian helposti vapaisiin heittopaikkoihin, Iisalo tuumi.

FINAALISARJAN SEURAAVA ottelu pelataan ensi keskiviikkona Forssassa. A-divisioonan mestaruuteen ja nousumahdollisuuteen tarvitaan kolme voittoa.

– Käymme gameplania läpi ja hiomme juttuja keskiviikoksi. Puolustusta on saatava paremmaksi. On hienoa, että pelaamme finaaleissa, mutta me haluamme myös voittaa nämä ottelut, Iisalo suunnitteli.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti