Lounais-Häme

Kokeneille nettikauppahuijareille kymmeniä uusia tuomioita - rangaistukseksi yhdyskuntapalvelua

Myynti-ilmoituksia tehtailleet naiset vastasivat 72 syytteeseen.
Arkistokuva
Arkistokuva

Jo aiemminkin lukuisista petoksista tuomitut kaksi nuorta naista ovat saaneet Itä-Uudenmaan käräjäoikeudelta tuomiot kymmenistä uusista petoksista.

22- ja 24-vuotiaat naiset kauppasivat yhdessä ja yksin Tori.fi -sivustolla leluja, muumimukeja ja elokuvia ilman aikomustakaan toimittaa tuotteita hyväuskoisille ostajille. Naiset saivat tuotteista ennakkomaksun pankkitileilleen.

 

Sama kaksikko on aiemminkin tuomittu lukuisista vastaavista petoksista ja molemmilla oli jäljellä ehdollista vankeutta edellisestä pitkästä petossarjasta.

Toinen naisista katsoi, ettei hänen rangaistustaan pitäisi ainakaan koventaa, koska häntä ei ole aiemmin ”huomautettu” asiasta niin montaa kertaa, että rikosten jatkaminen osoittaisi ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista.

Toinen myönsi, että perusteita aiemman rangaistuksen täytäntöön panemiseksi ja uuden tuomion koventamiseksikin saattaisi olla olemassa.

 

Oikeus antoi 24-vuotiaalle naiselle 3,5 kuukauden ehdollisen rangaistuksen ja määräsi aiemman yli seitsemän kuukauden tuomion täytäntöön. Rangaistus muutettiin 157 tunnin yhdyskuntapalveluksi ja rikoksessa käytetty kännykkä takavarikoitiin.

22-vuotias nainen sai 4,5 kuukauden tuomion, johon yhdistettiin aiempi kahdeksan kuukauden tuomio. Rangaistus muutettiin 172 tunnin yhdyskuntapalveluksi ja nainen menetti kaksi puhelintaan ja tietokoneensa.

Uusimmat

Fingerpori

comic