Lounais-Häme Forssa

Kokenut Prihti haluaa löytää parhaan rytmin

FoSuun Leiskusta palannut maalivahti uskoo joukkueen nousumahdollisuuksiin: Suuppareissa on potentiaalia, mutta kokemattomuus näkyy ailahteluna.
Peittävä Jarno Prihti palasi FoSun maalille parin Leiskussa torjutun kauden jälkeen.

Jarno Prihti palasi Forssan Suupparien edustusjoukkueen maalin suulle parin Loimaan Leiskussa vietetyn kauden jälkeen. Kolmekymppinen Prihti tuo kokemusta nuoreen joukkueeseen.

Paluu kasvattajaseuraan oli lopulta luonteva siirto Prihdille.

– Joutui sitä vähän aikaa puntaroimaan, koska Leiskussakin oli vanhoja tuttuja pelaajia Divarin ajoilta. Viime kädessä päätös paluusta kotiseuraan oli kuitenkin helppo tehdä, kun tuo ajaminenkin alkoi rassata, Prihti kertoo.

Prihti on jakanut torjuntavastuun tällä kaudella puoliksi Antti Järvisen kanssa, molemmat ovat pelanneet 2. divisioonan Länsirannikon lohkossa kuusi ottelua. Prihdin mukaan kilpailu pelipaikasta tuo maalivahdille omat haasteensa, mutta on joukkueen kannalta hyvä asia.

– Ei siitä näillä pelivuosilla jaksa stressiä ottaa. Ehkä sitä vaan saa itsestään vähän enemmän irti, kun peliajasta on kilpailua. Ja kaiken kaikkiaan Antin kanssa on ollut mukava pelata, Prihti toteaa.

Isokokoinen Prihti on peittävä ja varmaotteinen maalivahti. Omasta mielestään hän ei ole tällä kaudella päässyt vielä aivan parhaaseen iskuunsa.

Prihdin torjuntaprosentti on 77,94.

– Kausi on lähtenyt ihan kohtalaisesti, tosin parantamisen varaa löytyy. En ole saanut vielä aivan parastani irti, mutta uskon, että löydän vielä rytmin päälle.

Vaikka Prihdin oppivuodet ovat jo takana, uskoo hän, että vielä kolmekymppisenäkin pystyy kehittymään, kunhan aikaa treeneihin löytyy riittävästi. Paljon on myös kiinni henkisistä valmiuksista.

– Näillä vuosilla hyvän vireen löytyminen on eniten kiinni omasta päänupista, maalivahti toteaa.

FoSu asetti täksi kaudeksi kovan tavoitteen. Joukkue mielii 2. divisioonasta takaisin Divariin, jossa Prihtikin aikanaan torjui FoSu-paidassa.

– Joukkueessa on paljon potentiaalia. Nousu on mahdollinen, kunhan kaikki asiat saadaan natsaamaan. Divariin paluu ei ole mahdotonta.

FoSu on lohkossa 17 pisteellä kolmantena. Edessä ovat hieman karkumatkalle päässeet FBT PiTu ja IBK Meda, takana pisteen päässä kärkkyy FBC Turku 2.

Tällä vauhdilla FoSu etenee pudotuspeleihin, mutta sarjan keskikasti on erittäin tasainen. Ennen joulutaukoa Suupparit pelaa vielä yhden ottelun, kun se kohtaa sunnuntaina Medan Salossa.

– Joukkueen pelaaminen on menossa parempaan suuntaan, ei tässä mitään hätää ole. Meillä on paljon joukkueessa nuoria pelaajia. He ovat taitavia, mutta peli ailahtelee vielä. Lisää pelejä ja kokemusta vaan, niin otteisiin tulee tasaisuutta.

Prihti on pelannut aikanaan Divaria, ja myöntää, että kovemmat pelit houkuttelevat kokeneempaakin peluria.

– Olisihan se ihan mieletöntä päästä pelaamaan vielä Divaria kasvattajajoukkueen kanssa, Prihti sanoo. FL

Jarno Prihti palasi FoSun maalin suulle Leisku-vuosien jälkeen

30-vuotias maalivahti.

190 senttiä, 84 kiloa.

Punkalaitumelta kotoisin, asuu Forssassa, perheellinen.

Pelasi nuorempana myös jääkiekkoa.

FoSu-kasvatti, pelasi kaudet 2016–18 Loimaan Leiskussa 2. divisioonaa.

Tällä kaudella pelannut 6 ottelua FoSussa 77,94 torjuntaprosentilla.

Uran huippuhetkiä pelit FoSun kanssa Divarissa, liigakarsinta oli parhaimmillaan pisteen päässä.

Ammatiltaan rakennuspeltiseppä, käy töissä lähinnä Helsingissä ja Turun suunnalla.

Harrastaa moottoripyöräilyä ja lumilautailua.

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic