Lounais-Häme

Kokenut sukeltaja kuoli Indonesian turmakoneen etsinnöissä

Jakarta
03.11.2018, 09:41

Ulkomaat

Indonesialainen sukeltaja on kuollut etsiessään mereen syöksyneen turmakoneen jäänteitä ja matkustajia, kertovat paikalliset viranomaiset. Sukeltaja Syachrul Anto osallistui etsintäoperaatioon vapaaehtoisena.
Lion Air -yhtiön matkustajakone syöksyi Jaavanmereen pian nousunsa jälkeen maanantaina. Mukana oli 189 ihmistä, jotka kaikki kuolivat.
Kokeneen vapaaehtoisen sukeltajan uskotaan kuolleen paineen alenemiseen.
48-vuotias Anto oli syyskuussa vapaaehtoisena Sulawesin saarella, missä arviolta yli 7 000 ihmistä kuoli voimakkaassa maanjäristyksessä ja sitä seuranneessa tsunamissa.
Anto oli vapaaehtoisena myös AirAsia-matkustajakoneturman pelastustöissä lähes neljä vuotta sitten. Indonesiasta Singaporeen matkalla ollut matkustajakone putosi Jaavanmereen joulukuussa 2014. Kaikki koneessa olleet 162 ihmistä saivat surmansa.

Neljä uhria tunnistettu

Perjantaina merestä löytyi Lion Air -yhtiön koneen istuimia, renkaita ja muita osia. Onnettomuuden uhrien etsiminen on edelleen kesken. Vain neljä heistä on tunnistettu.
Torstaina sukeltajat löysivät mustan laatikon, jonka toivotaan auttavan selvittämään, miksi upouusi Boeing-kone syöksyi mereen pian nousunsa jälkeen. Ohjaamossa käytyjä keskusteluja nauhoittavaa mustaa laatikkoa etsitään yhä.
Matkustajakone oli matkalla Indonesian pääkaupungista Jakartasta kohti Pangkal Pinangia Bangkan saarella.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti