Lounais-Häme Urjala

"Kokki pistää Jamaikan haisemaan" – Asemanpuistoblues tarjoilee karibialaisia rytmejä ja lähiruokaa

Urjalan musiikkipiknikille voi suunnata lauantaina kesätorin kautta.
Suuri reggaeryhmä Jing & Jangsters on tänäkin vuonna yksi Asemanpuistobluesin esiintyjistä. Päivän aikataulu elää, mutta tavoitteena on, että viimeinen bändi alkaa soittaa kello 20. Kuva: Mauri Mikkola
Suuri reggaeryhmä Jing & Jangsters on tänäkin vuonna yksi Asemanpuistobluesin esiintyjistä. Päivän aikataulu elää, mutta tavoitteena on, että viimeinen bändi alkaa soittaa kello 20. Kuva: Mauri Mikkola

Urjalan asemalla saa antautua lauantaina rytmimusiikin vietäväksi.

– Aika lujasti ollaan Afrikan ja Amerikan tantereella, asemapäällikkö Jussi Westerbacka kuvaa.

Asemanpuistobluesissa esiintyvät ainakin improvisaatioon perustuva rytmiryhmä Magpie Toes, reggaeorkesteri Jing & Jangsters sekä soulia ja funkia modernisti yhdistävä Poppa Joe King vahvistettuna Arturo Silvastolla ja Ville Forssilla.

Koska artistikiinnitykset perustuvat vaihdantatalouteen, järjestelyt voivat elää viime hetkiin saakka.

Tapahtuma on pääsymaksuton ja avoin myös lapsille ja lemmikeille.

– Tunnelma on äärimmäisen välitön, kun kuka tahansa voi tulla ja mennä, miten huvittaa.

Vaihtoehtokulttuuria edistävä Kulttuuriyhdistys Veturivirittämö ry järjestää Asemanpuistobluesin kahdeksatta kertaa. Parhaimmillaan kävijöitä on ollut yli tuhat.

– Olemme tyytyväisiä kaikkeen, mutta realisimia on, että tällä kertaa päivän aikana voisi käydä 500 ihmistä, Westerbacka haarukoi.

Viltti kannattaa ottaa mukaan, sillä puistoblues on ennemminkin piknik kuin rockfestari. Paahdetta ei tarvitse pelätä, sillä varjopaikkoja löytyy suurten puiden ja katosten alta sekä tavarapaljouden keskeltä makasiinista.

Tapahtumassa voi syödä omia eväitä tai ostaa purtavaa elokuun loppuun saakka päivittäin auki olevasta uudesta Zarkus Poussa -kahvilakioskista. Lähikauppa palvelee alkoholin janoisia.

Tarjolla on myös teemaan sopivaa ruokaa, jossa bataatti saatetaan korvata paikallisporkkanalla.

– Kokki pistää Jamaikan haisemaan, Westerbacka lupailee.

Asemanpuistobluesissa tarjoiltavan lähiruoan vihannekset tulevat muutaman kilometrin päästä Pölkinvuoren kasvimaailmasta, jossa on lauantaina kesätori.

– Torille on tulossa noin 30 lähialueen alkutuottajaa, marjantuottajaa ja käsityöläistä. Kaikki on kotimaista, Veli-Pekka Weckman vakuuttaa.

Viime kesänä laaja medianäkyvyys houkutti torille lähes tuhat kävijää. Nyt myös lapset on huomioitu, ja heille järjestetään omaa ohjelmaa: muun muassa talutusratsastusta, keppihevoskilpailu ja tillin taimien purkitusta.

Tori on Pölkinvuoren kasvimaailman satokauden avajaistapahtuma. Vihannes- ja juurikasmaan 154 lajikkeesta torille saadaan myyntiin ainakin mangoldia, pinaattia, valko-, kelta- ja raitajuurikasta sekä sipuleita. Loppukesällä uunikasviksista tunnetulla Pölkinvuorella kypsyy muun muassa oransseja ja limejä kukkakaaleja.

Weckman lupaa erikoisille kasviksille käyttövinkit kaupan päälle.

Pölkinvuorella riittää viikonloppuna ihailtavaa myös kukkaloistossa, sillä liljojen kukinta on näyttävimmillään ja harjaneilikoitakin on vielä kukassa kymmeniätuhansia.

Sipulikukkien sesonkiaikaan keväällä Pölkinvuorella kävi kolmen viikon aikana 5 000 ihmistä.

Weckman uskoo kävijäennätyksen rikkoontuvan tänä vuonna ja 15 000 kävijän tavoitteen ylittyvän helposti.

– Ryhmien määrä on moninkertaistunut. Tämä on niin erilainen paikka, että se vetää ihmisiä todella kaukaa ihan varta vasten. FL

Pölkinvuoren kesätori klo 10–16 (Ikaalantie 105, Urjala). Asemanpuistoblues klo 12–22 (Asemantie). Soitto alkaa noin klo 14.

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic