Lounais-Häme

Kokko käräytti huussin ja sade katkaisi Klamydian soiton - Pauliina-myrsky rauhoitti juhannusta

Helsinki
22.06.2018, 22:31

Kotimaa

Kokkoja seurattiin ympäri Suomea juhannusaattoiltana villasukat jalassa ja huput päässä. Poliisit kertoivat Pauliina-myrskyn pitävän ihmiset sisätiloissa.
– Kaupungilla on hyvin hiljaista, vain tavallisia viikonlopputehtäviä, kertoo vanhempi konstaapeli Tommi Tikka Oulun poliisin johtokeskuksesta.
Hälytyksiä oli tullut pääosin yksityisasuntoihin.
Sadetta saatiin monin paikoin useita kymmeniä millimetrejä, eniten Pohjanmaalla. Esimerkiksi Vaasassa sadetta tuli yli 40 millimetriä vuorokaudessa.
Metsäpalovaroituksia ei ollut Ilmatieteen laitoksen mukaan voimassa perjantaina missään päin Suomea. Ennen juhannusta kuivuuden aiheuttaman metsäpalovaaran pelättiin estävän kokkojen sytyttämisen eri puolilla Suomea. Tuulivaroitus oli kuitenkin voimassa koko merialueella sekä Etelä- ja Itä-Suomessa.
Pauliina-myrsky katkoi sähköjä monin paikoin. Ilman sähköä oli lähes 25 000 taloutta.

Kaatosade katkaisi Klamydian soiton

Tuuli ja sade kiusasivat myös juhannusjuhlia. Raumanmeren Juhannus joutui lykkäämään festivaaliporttien avaamista puuskittaisen tuulen vuoksi. Melkein kaikki esiintyjät pääsivät kuitenkin lavalle.
Iltalehden mukaan kaatosade katkaisi Klamydia-yhtyeen soiton Himos Juhannus -festivaalilla.

Rantasalmella ihminen kateissa

Vesillä vakavin onnettomuus sattui Rantasalmella Etelä-Savossa, jossa yksi ihminen on kateissa veneen upottua. Pelastuslaitos pelasti veden varasta 12 ihmistä. Kadonneen etsinnät ovat käynnissä. Myös Vaasan saaristossa upposi vene. Ulkopuolinen pelasti seitsenmetrisen veneen pohjan päälle kavunneet kolme henkilöä.
Ympäri Suomea pelastuslaitokset selvittivät tuulen voimasta karanneiden veneiden taustoja. Soutuveneitä ajelehti tyhjänä muun muassa Etelä-Savossa Savonlinnan Punkaharjulla ja Etelä-Karjalassa Lappeenrannassa.
Juhannusliikenne hiljeni torstailta, ja vakavilta kolareilta tieliikenteessä vältyttiin. Nelostiellä Lahdessa kuuden auton ketjukolari ruuhkautti moottoritien liikennettä. Torniossa Kemin ja Tornion välisellä moottoritiellä oli kaistoja suljettuna hirvikolarin takia. Onnettomuudessa kolme loukkaantui lievästi.
.
Maaningalla kärähti ulkohuussi

Suuria tulipalohälytyksiä ei ollut. Maaningalla kokon sytyttämisen yhteydessä kärähti myös ulkohuussi.
Saunoihin ja grilleihin liittyviä hälytyksiä oli esimerkiksi Porissa ja Oulussa.
Poliisit Helsingistä, Turusta ja Oulusta kuvailevat juhannusaaton sujuneen hyvin rauhallisesti. Esimerkiksi Turussa on ollut rauhallisempaa kuin aikaisempina vuosina.
– Katsotaan nyt, miten ilta kehittyy, kun sää tästä paranee, sanoo komisario Kai Loukkaanhuhta Lounais-Suomen poliisista.

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/201806222201031397_vd.shtml

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic