Lounais-Häme Jokioinen

Koko nippu meni uusiksi: Koetus ei ota paineita suomensarjasta

Viime tingassa kokoon saatu joukkue haastajana kauteen. Koetuksessa nälkäisiä pelaajia, jotka ovat valmiita yllättämään.
Jani Salmi johtaa Koetuksen lauantaina alkavaan pesäpallon suomensarjaan. Kuva: Kai Sandberg
Jani Salmi johtaa Koetuksen lauantaina alkavaan pesäpallon suomensarjaan. Kuva: Kai Sandberg

Jokioisten Koetus lähtee vailla menestyspaineita lauantaina alkavaan suomensarjaan. Viime kaudella Ykköspesistä pelanneesta joukkueesta ei ole nykyisessä kokoonpanossa ainuttakaan pelaajaa.

– Me olemme selkeitä haastajia koko kauden. Lähdimme nollista liikkeelle, emmekä puhu tavoitteista sen enempää. Joskus kesän puolessa välissä pystymme paremmin sanomaan, missä menemme, mikä on onnistunut ja missä on parannettavaa, kertoo Koetuksen pelinjohdosta ja valmennuksesta vastaava Jani Salmi.

Kun Koetuksen kaikki omat pelaajat siirtyivät naapuriseura Koetuksen Junioreihin, joutui seura haalimaan pelaajat muualta. Urakka vei aikaa.

Uudet miehet ovat fyysisesti hyvässä tikissä, mutta yhteisen sävelen löytyminen vie varmasti aikaa. Yhdessä ei ole ehditty paljon harjoitella.

– Meillä on takana kymmenkunta yhteistä tapahtumaa. Olemme viikonloppuisin pitäneet parit treenit, Salmi sanoo.

Vaikka taival on vasta alussa, Salmella on jo käsitys joukkueesta. Koetus on alkavalla kaudella ainakin nuori ja nälkäinen.

– Jokainen kaveri, joka on tullut meille, haluaa todella pelata täällä ja päästä urallaan eteenpäin. Nämä ovat tervejärkisiä pelaajia, jotka haluavat peliaikaa ja päästä sarjaportaissa ylöspäin.

Koetukselta löytyy myös jalkoja.

– Joukkue on fyysisesti hyvässä kunnossa. Meillä on aika nopeita kavereita sekä pari hyvää kotiuttajaa. Toivottavasti se on tarpeeksi, Salmi toteaa.

Koetuksen pelaajat tulevat eri puolelta Suomea erilaisista pelikulttuureista. On Itä-Suomen pelureita ja toisaalta miehiä länsirannikolta, ja joku pohjalainenkin.

Cocktailista tulee toivottavasti onnistunut.

– Jos saamme sulautettua nämä eri kulttuurit sopivasti yhteen, voi tästä tulla hyväkin kausi. Aikaa se varmasti ottaa, mutta 5–6 pelin jälkeen tiedämme enemmän.

Salmelle itselleen oli pienoinen yllätys, että hän on taas Koetuksen peräsimessä.

– Viime kausi Ykköspesiksessä oli niin raskas, että ajattelin jo lopettavani koko pesäpallon. Yllätyin, kun minua kysyttiin tähän hommaan, mutta päätin lähteä, kun muut eivät olleet valmiita jatkamaan.

Salmi ei ota kantaa nykytilanteeseen, jossa Jokioisilla on kaksi suomensarjajoukkuetta. Hän toivoo, että tukea löytyy molemmille.

Heti kauden avaukseen Jokioisille saadaan kova joukkue, kun Koetus kohtaa lauantaina lohkon suosikin, Kinnarin Pesiksen.

– Kannattaa tulla katsomaan, vieläkö Tainion tykki puhuu. Toivottavasti ei, nauraa Salmi viitaten järvenpääläisseurassa uraansa jatkavaan Riku Tainioon, joka pelasi pitkään Koetuksen jokerilyöjänä. FL

Joukkueessa pelaajia ympäri Suomen

Kokoonpano: Valtteri Veikkola (tuli Lammilta), Verneri Taurama (Hamina), Jere Heikkilä (Hamina), Kalle Lehtonen (Lammi), Jouni Haanpää (Köyliö), Leevi Puoskari (Seinäjoki), Isto Kauppinen (Hamina), Samuli Kankaanpää (Ulvila), Joona-Tapio Mattila (Ulvila), Kosti Kaunismäki (Kankaanpää), Lauri Kuronen (Ulvila).

Lisäksi ringissä muutama UP-V:n B-nuori.

Pelinjohto ja valmennus: Jani Salmi.

Alustava lyöntijärjestys

lauantain sarja-avauksessa: 1) Verneri Taurama (2-polttaja), 2) Isto Kauppinen (3-polttaja), 3) Leevi Puoskari (3-koppari), 4) Jouni Haanpää (2-koppari), 5) Lauri Kuronen (sieppari), 6) Valtteri Veikkola (3-vahti), 7) Kalle Lehtonen (1-vahti), 8) Samuli Kankaanpää (lukkari), 9) Joona-Tapio Mattila (2-vahti), 10) Jere Heikkilä (jokeri), 11) Kosti Kaunismäki (jokeri).

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic