Lounais-Häme Forssa

Koko perheen voimin etsimään Reetta-rotan poikasia Forssan kirkkoon

Forssan kirkossa pääsee elämyksellisen kirkkoseikkailun aikana muun muassa tutustumaan urkuihin ja kirkon torniin.
Kirkonrotta on kadottanut serkkunsa Reetta-rotan poikaset Forssan kirkkoon ja tarvitsee keskiviikkona klo 15 ja 18 lasten apua niiden etsimisessä.

Lapsiperheille tarkoitetun elämyksellisen kirkkoseikkailun yhteydessä pääsee tutustumaan Forssan kirkon torniin ja saarnapöntössäkin pääsee vierailemaan. Varhaiskasvatuksen ohjaaja Tarja-Leena Ylitalo Forssan seurakunnasta kertoo, että tavallisesti esikouluikäiset eivät pääse tutustumiskäynnillään turvallisuussyistä torniin, mutta perheiden ollessa mukana se on mahdollista.

– Myös urkujen esittely on tavallisesti kiinnostanut lapsia. Jos ei ole kovasti ruuhkaa, pääsevät vieraan käymään myös urkujen sisäpuolella, Ylitalo lupaa.

Elämyksellisen kirkkoseikkailu liittyy Forssan kirkon satavuotisjuhlaan Meitin kirkko 100. Kirkkoseikkailut järjestetään yhdessä seurakunnan kasvatusalan työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa keskiviikkona klo 15 ja 18.

– Tavoitteena on tehdä kirkkoa ja seurakuntaa tutuksi lapsille ja pyrkiä siihen, ettei kirkko pelottaisi heitä. Nykyajan lapset ovat niin rohkeita, ettei se yleensä pelotakaan, Ylitalo toteaa.

Tapahtumien aikana voi itse toimia, nähdä, kuulla ja aistia esimerkiksi rastipisteillä. Myös kuuluisa Kirkonrotta lupaa lasten iloksi näyttäytyä.

– Itse asiassa tarvitsen lapsilta apua. Serkkuni Reetta-rotta kävi vierailulla Forssan kirkossa ja synnytti tänne 10 poikasta. Nyt ne ovat kadonneet, ja minun pitäisi etsiä ne yhdessä lasten kanssa, Kirkonrotta kertoo.

Tarjolla on myös mehua ja kirkon muotoisia pipareita. Kirkonrotta aikoo syödä lattialle pudonneet muruset. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

19.2.2020

Uusimmat