Lounais-Häme

Koko Suomeen suunnitellaan yhteistä päivystyspuhelinnumeroa

Tavoitteena on ohjata hätänumeroon kuulumattomat puhelut samaan paikkaan vielä tämän vuoden loppuun mennessä.
Valtakunnallisen Päivystysapu-puhelimen on tarkoitus toimia koko Manner-Suomessa vuoden loppuun mennessä. Kuva: Minna Hirvelä

Pitäisiköhän lähteä päivystykseen? Tämän vuoden lopulla tämänkaltaisissa ongelmissa auttaa valtakunnallinen puhelinnumero 116 117.

Sosiaali- ja terveydenhuollon päivystyksen valtakunnallinen neuvonta- ja ohjauspalvelu on käytössä koko Manner-Suomessa tämän vuoden loppuun mennessä. Uuden palvelunumeron on tarkoitus parantaa palvelua, vähentää päivystyskäyntejä ja ensihoidon tehtäviä. Tärkeänä tavoitteena on myös ohjata hätänumeroon kuulumattomat neuvonta- ja ohjaustyyppiset yhteydenotot oikeaan paikkaan.

Tällä hetkellä päivystysapu on jo käytössä Etelä-Karjalan, Helsingin- ja Uudenmaan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueella.

Palvelu on viralliselta nimeltään Päivystysapu, ja sinne jo edellä mainittujen alueiden asukkaat voivat soittaa päivystyksellisissä sosiaali- ja terveysongelmissa, joissa ei ole kyse hätätilanteesta.

Valtakunnallisen puhelinnumeron kautta annettavan palvelun tuottavat alueellisesti ensivaiheessa sairaanhoitopiirit ja jatkossa tulevat maakunnat.

Palvelun on tarkoitus täydentää Hätäkeskuslaitoksen ja sosiaali- ja terveydenhuollon päivystysten toimintaa. Palveluun liittyy myös valtakunnallisia digitaalisia neuvontapalveluita.

Hätätilanteessa oikea numero on jatkossakin hätänumero 112.

Uusimmat

Fingerpori

comic