Lounais-Häme

Kokoomuksen Heinonen: Suomi on kadottanut oman tahtonsa EU:ssa – Kellojen siirtelyäkään ei saatu loppumaan

Kokoomuksen Timo Heinosen mielestä Rinteen hallitus on epäonnistunut EU-asioissa. Kuva: Riku Hasari
Kokoomuksen Timo Heinosen mielestä Rinteen hallitus on epäonnistunut EU-asioissa. Kuva: Riku Hasari

Kansanedustaja Timo Heinosen (kok.) mukaan Suomi on menettänyt asemiaan ja vaikutusvaltaansa Euroopan unionissa ja kadottanut myös oman tahtonsa.

– EU:n puheenjohtajamaana Suomi on ollut ponneton. Eurooppalaiset halusivat ja päättivät jo, että kellojen siirtelyn pitää loppua. Tämä päätös olisi pitänyt nyt viedä Suomen puheenjohtajakaudella maaliin ja käytäntöön, mutta toisin näyttää käyvän. Meidän ministerimme eivät saa asioita eteenpäin, loppilainen Heinonen harmittelee tiedotteessaan.

Heinosen mukaan kellojen siirtelyn oli piti loppua jo tänä vuonna. Hän pelkää, ettei muutos toteudu ”Suomen ponnettomuuden myötä” edes vuonna 2021, vaikka EU-parlamentti hyväksyi keväällä sitä koskevan lakialoitteen.

– Näyttää siltä, että Euroopassa eivät Suomen johdolla etene pienet eivätkä suuremmatkaan asiat.

– Yksi käsittämätön päätös oli liikenneministeri Sanna Marinin (sd.) toiminta nuorten odottamien kevytautojen kanssa. Ne olisi pitänyt saada nuorille marraskuun alussa, mutta nyt näyttää siltä, että kevytautoja ei todennäköisesti nähdä lainkaan.

”Tuloksia ei saada oikein missään”

EU:n budjettineuvottelutkaan eivät Heinosen mukaan ole sujuneet Suomen johdolla toivotulla tavalla. Lisäksi Euroopan komissio on ilmaissut huolensa Suomen omasta taloudenpidosta.

– Usein puhutaan, että meidän pitäisi olla EU:ssa kokoamme suurempi. Nyt näyttää siltä, että olemme tätä menoa jopa kokoamme pienempi. Mahdollisuudet hukataan yksi toisensa jälkeen eikä tuloksia saada oikein missään, Heinonen kritisoi.

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic