Lounais-Häme

Kokoomuksen kansanedustajat haluavat hallitukselta takuun tapahtumien peruuntumisten varalta – "Tarve tuelle tai itse asiassa korvauksille on ihan aito"

Kokoomusedustajat vaativat myös muutoksia tuleviin kustannustukiin, jotta ne huomioisivat tapahtuma-alan erityispiirteet paremmin.
Muun muasssa Forssan Holjat -kaupunkifestivaali jäi viime vuonna pitämättä koronaepidemian vuoksi. Arkistokuva festivaalin päälavan valmistelutöistä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Muun muasssa Forssan Holjat -kaupunkifestivaali jäi viime vuonna pitämättä koronaepidemian vuoksi. Arkistokuva festivaalin päälavan valmistelutöistä. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL, arkisto

Kokoomuksen 20 kansanedustajaa ovat allekirjoittaneet tapahtuma-alan tilannetta koskevan toimenpidealoitteen.

Allekirjoittajien joukossa ovat myös kokoomuksen Hämeen vaalipiirin kansanedustajat Sanni Grahn-Laasonen, Timo Heinonen ja Kalle Jokinen.

Kokoomusedustajat vaativat tiedotteessaan hallitusta tuomaan viivytyksettä eduskunnalle esityksen tapahtumatakuusta. Edustajien mukaan hallitus on luvannut korvata yrityksille tapahtuman peruuntumisesta aiheutuvia kuluja, mutta lakiesitystä ei kuulu, vaikka kesän ja syksyn kulttuuri-, musiikki- ja urheilutapahtumia valmistellaan jo.

Allekirjoittajat muistuttavat, että taloudelliset menetykset ovat moninkertaisia, kun otetaan huomioon peruuntuneiden tapahtumien vaikutus maan eri alueiden matkailuun ja talouteen laajemmin.

Kokoomuksen kansanedustajat vaativat myös muutoksia tuleviin kustannustukiin, jotta ne huomioisivat alan erityispiirteet paremmin.

– Kustannustukien osumatarkkuus tapahtuma-alalle on ollut harvinaisen huono, koska niiden kriteeristö ei ota huomioon, että tapahtumissa suuri osa kustannuksista syntyy jo pitkälti ennen tuottoja. Ja jos koko tapahtuma peruuntuu, ei tule tuottojakaan. Tarve tuelle tai itse asiassa korvauksille on ihan aito, aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja, kansanedustaja Pia Kauma sanoo tiedotteessa.

– Hallitus lupasi vuosi sitten, ettei yksikään yritys tule menemään kriisin takia konkurssiin. Tässä puhutaan ihmisistä ja heidän selviytymisestään. Alan toimijat eivät itse ole tätä tilannetta aiheuttaneet. Ahdinko ei johdu siitä, että liiketoimintaa olisi johdettu huonosti, Kauma jatkaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic