Lounais-Häme

Kokoomuksen kenttäväen innostaja

Kuntavaaleihin on aikaa koko lailla tasan vuosi ja sen kunniaksi kokoomus käynnisti viikonloppuna vaalikampanjansa valtakunnallisesti. Kuntavaalien onnistumisessa tärkeä rooli on puoluesihteerillä, ja paikallinen kokoomusyhdistys sai houkuteltu tuoreen puoluesihteerinsä Forssaan sopivasti yhdistyksen kevätkokouksen yhteyteen.

Janne Pesonen otti kokoomuksen puoluesihteerin tehtävät vastaan helmikuussa.

-Minut kutsuttiin tehtävään. Kun sellainen kutsu esitetään, siitä ei kieltäydytä, Pesonen taustoittaa ryhtymistään tähän näkyvään tehtävään.

Kohta 40 vuotta täyttävä Pesonen sanoo olleensa puolueen mies yli 10 vuotta. Takana on muutamaa ”syrjähyppyä” lukuun ottamatta tehtäviä puolueyhteisössä vuodesta 2013. Pesonen on toiminut muun muassa Kokoomuksen Nuorten Liiton pääsihteerinä ja Satakunnan Kokoomuksen toiminnanjohtajana.

Hän siirtyi puoluesihteerin tehtäviin Helsingin kokoomuksen toiminnanjohtajan paikalta. Pesonen uskoo näyttöjen siinä tehtävässä vaikuttaneen siihen, että puolueen puheenjohtaja Alexander Stubb soitti ja kysyi Pesosen kiinnostusta tehtävään.

-Olimme viime eduskuntavaaleissa todella lähellä yhtä lisäpaikkaa. Sitä samaa toimeliaisuutta kaivattiin puoluesihteeriltä, Pesonen arvelee.

Ensimmäisen parin kuukauden ajanjaksoon on Pesosen mukaan sisältynyt vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Miestä on yllättänyt oikeastaan vain yksi asia.

-Se, että kysyntää on ollut näin paljon. Huhtikuulle osuu yksi vapaapäivä.

Forssaankin Pesonen lupasi tulla kun pyydettiin. Taustalla on ennen kaikkea vuoden päässä siintävä tavoite.

-Kuntavaalit voitetaan paikallistasolla. Seuraavan vuoden ajan tärkein tehtäväni on innostaa puolueväkeä kentällä. Forssassa tavoitteena on puolustaa ykköspaikkaa. Yksi tärkeä tekijä siinä on se, miten onnistumme ehdokasasettelussa. Viime vaaleissa kokoomuksella oli täällä 41 ehdokasta. Ehdokkaita saa olla puolitoistakertaisesti valtuustopaikkojen määrä, joka Forssassa on 43, joten listalla on tilaa.

Kokoomus on ollut hallituspuolue yhtäjaksoisesti vuodesta 2007, eli käytännössä koko lama-ajan. Pesonen huomauttaa, että viimeisen viiden vuoden aikana suosiotaan ovat kasvattaneet puolueet, jotka eivät ole tehneet mitään, eli oppositiopuolueet. Mies uskoo vakaasti, että kokoomuksen kannatus nousee. Siihen tarvitaan kolmen tavoitteen toteutuminen.

-Valtakunnallisesti tärkeät poliittiset päätökset on saatava tehtyä. Kansa on ollut syystäkin kriittistä, ratkaisu on löydyttävä. Tilanne on rokottanut erityisesti kokoomusta, joka on profiloitunut vastuunkantajaksi, Pesonen väittää.

-Puolueen puheenjohtajan ympärillä on vellonut talven aikana. Se loppuu puoluekokouksen jälkeen. Riippumatta siitä, kuka valitaan puheenjohtajaksi, sen jälkeen ei kysytä luottamuksen perään. Kolmanneksi meidän on onnistuttava ehdokasasettelussa. Jos saamme lähes 7000 ehdokasta, taistelemme suurimman puolueen asemasta. FL

Janne Pesonen
Kokoomuksen puoluesihteeri.Aloitti tehtävässään helmikuussa 2016.Toiminut aiemmin muun muassa Kokoomuksen Nuorten Liiton pääsihteerinä, Satakunnan Kokoomuksen toiminnanjohtajana ja Suomen Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkönä.Syntynyt: 1978.Kotipaikka: Espoo.Koulutus: Tradenomi, hallintotieteiden maisteri.Harrastukset: Kalastus ja penkkiurheilu.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti