Lounais-Häme Urjala

Kolkanjoen alueen yritystontit Urjalassa tasataan - "Yritystonttien kysyntä on kasvanut"

Urjala pyrkii vauhdittamaan teollisuusalueen tonttien myyntiä.
Kolkanjoen teollisuusalue on Urjalassa ysitien tuntumassa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kolkanjoen teollisuusalue on Urjalassa ysitien tuntumassa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kolkanjoen teollisuusalue odottaa Urjalassa tasausta, jotta uusia yritystontteja voitaisiin kaupata. Monilla kunnilla on jo valmiiksi tasattuja yritystontteja myynnissä.

Tonttien tasausta ei ole aiemmin saatu sopimaan Urjalan kunnan investointiraamiin. Alkukesän tutustumiskäynnillä paikan päällä selvisi kuitenkin, että Pöyry Environment oli aikanaan arvioinut Kolkanjoen teollisuusalueen tonttien tasauskustannukset kovasti yläkanttiin. Nyt hanke halutaan saada vauhdilla liikkeelle.

 

Tekninen lautakunta päätti elokuussa yksimielisesti osoittaa tämän vuoden talousarvion investointimäärärahoista 40 000 euroa Kolkanjoen teollisuusalueen yritystonttien tasaamisen valmisteluun syksyn aikana. Tällä määrärahalla poistetaan alueelta puusto, tehdään tarkistusmittaukset sekä valmistellaan tarjouspyyntöasiakirjat.

Tavoitteena on toteuttaa yritystonttien tasausurakka ensi talven aikana. Edellytyksenä on se, että kunnanvaltuusto myöntää ensi vuoden talousarvioon riittävän määrärahan tonttien tasaamiseksi.

Urjalan kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se merkitsee tiedoksi teknisen lautakunnan päätöksen Kolkanjoen teollisuusalueen yritystonttien tasaamisesta ja suhtautuu myönteisesti määrärahan varaamiseen hankkeelle ensi vuoden 2020 talousarvion investointiohjelmaan.

 

Urjalan kunta ei ole moneen vuoteen myynyt yritystonttia, mutta yritystonttien kysyntä on nyt kasvanut.

Kunnanhallitus esittää lisäksi, että valtuusto vahvistaa Kolkanjoen teollisuusalueen yritystonttien maapohjan myyntihinnaksi euron neliöltä. Yritystonttien myyntihintaan vaikuttaa kova kilpailu naapurikuntien kesken.

Valtatie 9:n varteen Kolkanjoen eteläpuolelle on asemakaavoitettu seitsemän uutta rakennuspaikkaa yritystoiminnan tarpeisiin ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten korttelialueelle sekä teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueelle. Lisäksi asemakaava osoittaa huoltoaseman korttelialueen ja jätteenkäsittelyalueen.

Myytävää yritystonttia on siis yhteensä 6,9 hehtaaria. FL

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic