Lounais-Häme

Kolmas jakso Kotkassa koitui Alun kohtaloksi

Alku vieraili lauantaina Kotkassa Peli-Karhujen kotiluolassa ja hävisi naisten Korisliigan ottelun lukemin 64-86 (33-36).          .

Se, että kotkalaiset ottelun voittivat, ei ollut yllätys, sillä PeKa oli lyönyt Alun jo aiemmin kahdesti. PeKan ja Alun välinen etäisyys sarjassa on nyt 18 pistettä (PeKa 15 voittoa, kuusi tappiota, Alku kuusi voittoa, 15 tappiota).

Kun runkosarjaa on jäljellä enää kuusi kierrosta, näyttää siltä, että alkulaisten kausi päättyy tasan kuukauden kuluttua, sillä viimeisestä pudotuspelipaikasta Alun kanssa tappelevat Kouvottaret ja Espoo Basket Team ovat neljä pistettä edellä. Mikäli Alku ja EBT päätyisivät tasapisteisiin, on EBT:llä etu, sillä se löi Alun tällä kaudella kahdesti.

Alku on ensi keskiviikkona käytännössä pakkovoiton edessä, kun se kohtaa Kouvottaret kotikentällään.

Alku pysyi hyvin PeKan kyydissä kolmatta jaksoa lukuun ottamatta. PeKa meni heti kättelyssä kahdeksan pinnan johtoon, mutta Alku tuli tasoihin (18-18) lähes yhtä nopeasti.

Toisen jakson alku meni Alulta heikosti, sillä se pelasi neljä minuuttia ilman koria. PeKa vei avausminuutit 7-0, mutta Alku osoittautui yhtä sitkeäksi kuin takavuosina kouluissa tarjoiltu tilliliha.

Alun Hanna Vapamaan kolmonen pomppi onnekkaasti jakson loppuhetkillä pussiin hyökkäysajan viimeisellä sekunnilla, eikä eroa ollut kuin kolme pinnaa ennen puoltenvaihtoa.

Kolmas jakso sanoi kuitenkin toden. PeKa vei ja Alku vikisi. Kotkalaiset pommittivat 10-minuuttisen aikana peräti 38 pistettä, eikä voittajasta ollut enää epäselvyyttä, kun Alku sai kasaan 20 pistettä vähemmän.

Parhaimmillaan PeKa johti lukemissa 72-44.

– Niin kauan kuin intensiteettimme oli hyvä, pärjäsimme. Sitten kun se ei sitä ollut, kaveri meni heti ohi. Olimme puoliajan jälkeen pehmeitä ja pelasimme löysästi, Alun valmentaja Risto-Matti Rousku jutteli.

Alun paras pelaaja oli taas Mia Loyd, jonka käsi kävi 23 pisteen edestä. Hän oli myös joukkueensa ahnein levypallonainen (8). Kylmä tosiasia on se, että Loydin lisäksi muusta joukkueesta ei löydy tarpeeksi tukea hänelle. Esimerkiksi kokenut Minna Sten sai kasaan vain kolme pistettä, vaikka sai peliaikaa lähes puoli tuntia.

Alun suomalaispelaajista ansaitsee maininnan Loimaan Korikonkarien kasvatti Julia Heinonen. Takapelaaja oli ennakkoluuloton ja heitti 9 pinnaa.

– Hyvä peli meiltä muuten, mutta hävisimme pelin kolmannella jaksolla. Emme olleet tuolloin valmiita, Heinonen kommentoi.

PeKan ja koko ottelun ylivoimaisesti tehokkain pelaaja oli Megan Mullings. Hän takoi 37 pistettä ja riuhtoi 14 levypalloa. Mullings heitti pelitilanneheitot (15/18) uskomattoman tarkasti.

– Megan on parantanut koko ajan. Hän on ylivoimaisesti sarjan tarkin kakkosten heittäjä, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä myhäili, ja onnitteli Heinosta hyvästä pelistä kädestä pitäen lehdistötilaisuudessa. Mäkelän kehut sai myös Alun suuri yksinäinen, Mia Loyd. FL

Alun valmentaja Rousku myönsi, että seuraava ottelu Kouvottarien emäntänä on voitettava, mikäli hänen suojattinsa aikovat pudotuspeleihin.

– Se on pakkovoittorako. Emme ole kuitenkaan asettaneet itsellemme mitään tiettyä tavoitetta ja sinänsä olen tyytyväinen, että olemme pelanneet nousujohteisesti, vaikka materiaalimme on kapea. Pelaajat ovat treenanneet hyvin ja yksilöt ovat kehittyneet.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti