Lounais-Häme Forssa

Kolmas jakso otteen hukanneen FoKoPon turmio

Ensimmäinen puoliaika Koripoikien kauden parasta peliä, toinen olikin sitten ihan jotain muuta.
Tero Valkama haastamassa HBA:n maajoukkueleiritykseen kuuluvaa Ville Tahvanaista.

Kehno kolmas jakso koitui FoKoPon kohtaloksi torstai-illan A-divisioonapelissä HBA Märskyä vastaan.

FoKoPo esitti kauden parastaan kahdella ensimmäisellä jaksolla, mutta tauon jälkeen ote kirposi. HBA käytti tilaisuuden hyväkseen, meni menojaan ja korjasi sarjapisteet 81–101 (55–49) -voitolla.

HBA nousi voitolla jo 12 pisteeseen, FoKoPo on yhä kahdella voitolla neljässä pisteessä taulukossa kymmenentenä.

FoKoPo aloitti sarjan kärkinelikkoon kuuluvaa HBA:ta vastaan Feeniksissä pirteästi. Pallo liikkui, miehet hakivat vapaata paikkaa ja hyvillä leikkauksilla päästiin nostelemaan helppoja koreja.

HBA:kin ratkoi hyvin, se oli tarkkana etenkin kolmen pisteen viivan takaa. FoKoPo vei avausneljänneksen pistein 27–24.

Peli jatkui samantyyppisenä taukoon asti. FoKoPo esitti kauden parastaan, varsinkin hyökkäyspäässä peli oli juonikasta ja tehokasta. Nopsajalkainen HBA pyöritti myös palloa hienosti ja upotti jo taukoon mennessä kymmenen onnistunutta kolmen pisteen heittoa.

FoKoPo oli silti tehokkaampi ja voitti avauspuoliajan lukemin 55–49.

– Pallo liikkui hyvin ja pystyimme pelaamaan maltilla. Pystyimme pitämään myös pelin temmon kontrollissa. Avauspuoliaika oli parasta peliämme, FoKoPon päävalmentaja Jouni Grönroos totesi.

Kaikki hyvä tuntui kadonneen tauolla FoKoPon otteista. FoKoPolle tuli kolmannen jakson alkuun outoja hasseja hyökkäyksissä ja puolustuksen HBA puhkoi luvattoman helposti. Vierasjoukkue pääsi nostamaan nyt myös korin alta helppoja pisteitä.

Märsky vei neljänneksen alun pistein 0-11 ja lopulta koko kolmannen jakson tylysti 8–29. Ottelu oli käytännössä ratkaistu.

– Kolmas jakso oli meiltä huono. Puhuimme kyllä tauolla siitä, että meidän täytyy jatkaa hyvin peliä, mutta avainpelaajatkin epäonnistuivat.

Neljännen jakson alkuun FoKoPo sai vielä pientä kiriä aikaiseksi, mutta sekin tyrehtyi menetyksiin ja huonoihin ratkaisuihin. Joukkueelle vihellettiin myös paljon virheitä, mikä ei ollut forssalaisyleisön mieleen.

Otteen kirpoamista kuvaa hyvin menetystilasto. Taukoon mennessä Koripojille kirjattiin vain 3 menetystä, pelin lopussa niitä oli 19.

FoKoPon ykkönen oli etenkin avauspuoliajalla loistanut Isaac Williams, joka teki 26 pistettä. Viiden virheen takia suihkuun kesken pelin joutunut Gilbert Talbot upotti 17 pistettä ja vahvasti aloittanut Johan Kotavuo 13.

Lukiolaisjoukkue HBA:n tehot jakaantuivat tasaisesti. Miesten maajoukkueeseenkin valitut Ville Tahvanainen ja Mikael Jantunen osoittivat tasonsa, Jantunen säkitti 13 pinnaa ja vei 8 levyriä, Tahvanainen heitti 14 pinnaa ja jakoi 5 syöttöä. Ahkerimmin palloa pisti pussiin Mustapha Amzil, hän kokosi 18 pistettä ja kahmi päälle 9 levypalloa.

FoKoPon seuraava tilaisuus kartuttaa pistetiliään on sunnuntaina 2. joulukuuta, kun Feeniksiin saapuu A-divisioonan pelkillä voitoilla aloittanut Lahti Basketball. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic