Lounais-Häme Forssa

Kolmas kohtaaminen ja kolmas voitto Alulle Kouvottarista

Yksi vastaan yksi -peliä hallinnut Alku päihitti taas kouvolalaisjoukkueen.
Mia Loyd oli jälleen kerran pelin voimahahmoja, kun Alku kaatoi Kouvottaret Feeniksissä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Naisten Korisliigassa kuudentena oleva Alku on kohdannut sarjakolmosen Kouvottaret tällä kaudella kolme kertaa. Jokaisella kerralla Alku on ottanut kohtaamisissa niukan, mutta ansaitun voiton.

Niin kävi keskiviikkoillan kolmannessakin kamppailussa Feeniksissä, kun Alku punnersi pelin jälkipuoliskolla väkisin seitsemän pinnan eron lukemin 85–78 (45–45).

– Emme osuneet oikein kolmen pisteen heitoilla, mutta pystyimme kaikki – niin takapelaajat kuin sentteritkin – tekemään pinnoja korin alta, tiivisti Alulle kahdeksan pinnaa nostellut Elli Koskinen, joka näyttää saavan rytmistä kiinni oltuaan pitkään loukkaantuneena.

 

Alku ja Kouvottaret pelasivat hyvätasoisen ja vauhdikkaan naisten mestaruussarjamatsin. Etenkin pelin alussa tempo oli hurja, ja siinä kyydissä vierasjoukkue oli hitusen kotijoukkuetta edellä. Palloa pelattiin ahkeraan Claire Lamunulle, joka nosteli korin alta taukoon mennessä jo 19 pistettä.

Liukas Lamunu oli kova luu Alun korin alla, mutta puolustuksessa vahvistus oli pehmeä. Alun Ella Salminen ja Elli Koskinen väänsivät helponnäköisesti pinnoja Lamunun nenän edestä.

Kouvottaret johti peliä ensimmäisellä puoliajalla parhaimmillaan kymmenellä pisteellä, mutta Alku nousi ja tasoitti taukotilanteeksi 45–45.

– Forssa oli tänään meitä valmiimpi pelaamaan ja sillä oli enemmän energiaa. Meidän peli ailahteli liikaa, kertoo lopulta 31 pistettä ja 15 levypalloa koonnut Lamunu.

Ella Salminen teki hyvää jälkeä korin alla. KUVA: Lassi Puhtimäki

Alku vääntäytyi niskan päälle pelin toisella puoliajalla. Joukkue ratkoi vieraitaan monipuolisemmin ja sai muutaman kolmosenkin uppoamaan. Suurin ero tuli kuitenkin siinä, että Alku pääsi Kouvottaria useammin vapaaheittoviivalle ja osuikin sieltä erinomaisesti, kun 26 yrityksestä 23 meni sisään.

Alku karkasi päätösjaksolla yhdeksän pisteen johtoon, mutta hurjasti taistellut vierasjoukkue nousi vielä pinnan päähän. Alku piti kuitenkin pintansa ja nakutteli lopussa voittoon tarvittavat korit.

– Alku oli niissä asioissa parempi, missä se on hyvä. Me emme pärjänneet yksi vastaan yksi -tilanteissa. Pelaajamme rikkoivat, mistä Alku pääsi heittämään vapareita. Muuten tilastoissa ei juuri eroja ole, totesi Kouvottarien valmentaja Mika Hartonen.

Lue myös kapteeni Hanna Vapamaan mietteet loppukaudesta.

Emily Kinneston teki Alulle 22 pinnaa ja nousi lopussa ratkaisurooliin. Mia Loyd punnersi 21 pistettä ja Meral Bedretdin 11. Kaikki kentällä käyneet yhdeksän Alku-pelaajaa onnistuivat pisteiden teossa.

Kouvottaret oli liikaa vahvistustensa varassa. Taeler Deer ja Camille Zimmerman tukivat Lamunuta ja heittivät 19 ja 17 pistettä.

– Tämä on hyvätasoinen sarja, eikä voittajaa voi tietää sarjataulukon perusteella, niin ristiin joukkueet ovat pelanneet, totesi kolme voittoa taulukossa ylempänä olleesta Kouvottarista ottaneen Alun valmentaja Risto-Matti Rousku. FL

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic