Lounais-Häme

Kolmas kerta toden sanoo - FoSu Medan kimppuun taas tiistaina

Forssan Suupparit jatkaa taistelua 2. divisioonan pudotuspeleissä. Salolaisella IBK Medalla oli perjantai-iltana saumat katkaista välieräsarja, mutta FoSu oli kotikentällään terävä ja tasoitti ottelusarjan 1–1:een 8–5-voitollaan.

Otteluparin kolmas ja ratkaiseva kamppailu pelataan tiistaina Salossa.

-Tämä oli itselle ensimmäinen voito Medasta. Nyt on yksi peikko poissa, tyytyväinen FoSu-luotsi Ville Into totesi perjantain pelin jälkeen.

 

FoSu hallitsi pallollista peliä avauserässä ja sillä oli IBK:ta enemmän maalintekopaikkoja. IBK Meda iski kuitenkin aina terävästi vastaan kun pallon sai.

Ottelun avausmaali meni vieraille, kun joukkue karvasi pallon FoSun puolustukselta ja Daniel Rantanen laukoi kulmaan 0–1-maalin. FoSu kuittasi tasoihin ylivoimalla Otto Kilven tarkalla vedolla.

FoSu pääsi tauolle maalin johdossa. Joukkue pelasi jälleen ylivoimalla, nyt ratkaisijana oli Pekka Väre.

 

IBK Meda rynnisti vahvasti toiseen erään, mikä sopi FoSulle. Kun isokokoinen salolaisjoukkue kävi rajusti ylhäältä kiinni, FoSulle jäi tilaa teräviin vastahyökkäyksiin, joita se hyödynsi tehokkaasti etenkin erän alkupuolella.

Ville Salomäki ohjasi kotijoukkueen erän alussa 3–1-johtoon ja Niko Remes laukoi vain vajaat puoli minuuttia myöhemmin nopeasta hyökkäyksestä yläkulmaan 4–1-lukemat.

Juuso Forsman kavensi, mutta Kalle Laukkanen tempaisi FoSun taas kolmen maalin karkumatkalle. Kun vielä Niko Remes lisäsi FoSun johdon vastahyökkäyksestä 6–2:een, otti IBK Meda aikalisän. Se tuottikin tulosta, sillä joukkue teki erän kaksi viimeistä maalia, ensin asialla oli Antti Nurminen ja sitten jälleen Forsman.

 

Kolmannen erän alussa FoSu onnistui jälleen ylivoimalla, nyt viimeistelystä vastasi Aleksi Kanninen. Antti Nurminen toi Medan kahden maalin päähän 7–5-kavennuksellaan.

Meda pääsi tämän jälkeen kaksi kertaa ylivoimalle, vieläpä pitkälle, kun Vesa Heirola sai viisiminuuttisen huitomisesta. FoSu kuitenkin kesti ja kuittasi tärkeän alivoimaalin, kun Juha Laitila karkasi Tomi Heirolan syötöstä tekemään 8–5-osuman. Maali jäi pelin viimeiseksi.

-Meillä oli parempi liike. Medalla alkoi tossu painaa ja se putosi kyydistä, Into tiivisti.

Perjantain peli näytti, että IBK Meda on kaadettavissa. FoSu aikoo jatkaa samalla tavalla tiistaina Salossa.

-Meidän pitää puolustaa edelleen tiiviisti ja voitettava kaksinkamppailut. Ja liikkeen on oltava hyvää, se on kuitenkin meidän aseemme Medaa vastaan, Into suunnitteli.

 

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic