Lounais-Häme

Kolmas kirja on tulollaan

 

Humppilan tämän vuoden Vellikellokas Markku Niininen haluaa jatkaa samalla linjalla, jonka mukaan hän sai uuden tittelinsä.

-Haluaisin kirjoittaa kotiseutupainotteisen julkaisun, Niininen sanoo.

Hän on jo kirjoittanut kaksi kirjaa.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Anja Syrjälän mukaan Niininen on kirjoittamisen ohella urheilun ystävä.

-Vaikka hän on vahvasti mukana urheilutoiminnassa, niin hän sai jo nuorena miehenä sysäyksen tutkia menneisyyttä, Syrjälä kehuu.

Niininen itse ei nostaisi urheilusaavutuksiaan etualalle.

-Vaikka olen tehnyt pitkän uran Humppilan Veikoissa, hiihtänyt, hölkännyt ja heittänyt 20 vuotta tikkaa kilpailumielessä, niin urani huipennus on kirjojen kirjoittaminen.

Hän alkoi kirjoittaa jo julkaistuja kirjojaan neljä vuotta sitten eläkkeelle jäätyään.

-Aloin haastatella ihmisiä armeijasta päästyäni. Ajoin silloin kauppa-autoa ja siinä työssä kuulin paljon tarinoita.

Hän toteaa, että haastateltavien määrä paisui mittavaksi ja hän huomasi tekevänsä haastatteluja myös Venäjän puolella.

-Opettelin venäjää ensin sanakirjan avulla ja kävin Petroskoissa jututtamassa muun muassa naista, joka oli ollut suomalaisten keskitysleirillä. Keskitysleiri on yksi Suomen historian musta aukko.

Niininen toteaa, että humppilalaisia voisi kuitenkin kiinnostaa enemmän hänen tuleva kirjansa. Siinä hän aikoo keskittyä Humppilan historiaan.

-Asemanseutu oli aikanaan kunnan keskus ja haluaisin koota tietoa vanhoista kaupoista ja asutuksesta. Humppilalaiset voisivat auttaa tiedon keräämisessä, Niininen vinkkaa.

Hän lisää, että hänellä on materiaalia paljon muuhunkin. Esimerkiksi Humppilan osuuskaupan historiikkia varten olisi pahvilaatikollinen materiaalia.

-Jos joku haluaa kirjoittaa siitä kirjan, annan materiaalin hänelle.

Hän sanoo myös tehneensä top 10 -listan henkilöistä, jotka ovat vaikuttaneet kunnan elämään. Listalle ei kuulemma ole ketään elossa olevaa.

-Lista ei ole tehty poliittisesti, demareiden valtuutettuna vuosikausia ollut Niininen summaa ja alkaa kertoa humppilalaisesta miehestä, joka on tarinoiden mukaan keksinyt coca-colan. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic