Lounais-Häme

"Kolmas ulottuvuus" haluaa pienyrittäjät kotiliesien äärestä yhteen

Forssaan puuhattava keskus pienyrityksille ja yhdistyksille otti konkreettisia askeleita eteenpäin.

Keskusta suunnitellaan Esko Aaltosen kadulle Forssan Lehden entisiin tiloihin, joissa pidettiin viime viikolla aiheesta suunnittelu- ja keskustelutilaisuus.

Tilaisuudessa muun muassa kehitettiin keskukselle työnimi Kolmas ulottuvuus, joka kuvastaa sitä, että yksin puurtamisesta pyritään yhteiseen hyötyyn ja toimintojen lähentymiseen.

 

Projektin puuhamiehenä toimivan Antti Niemen mukaan tärkeintä toimintakeskuksessa olisi nimenomaan yhteisöllisyys. Forssa Print oy:n omistamiin tiloihin yritetään saada saman katon alle eri alojen yrittäjiä ja yhdistyksiä, jotka voisivat muodostaa omanlaisensa yhteisön.

Tarkoituksena on tarjota yrittäjille ja yhdistyksille muutakin kuin pelkkiä toimitiloja.

-Moni tekee kotona töitä, eikä oikeastaan edes ajattele kaikkia verkostoitumisen mahdollisuuksia. Kotilieden lämmöstä kannattaa pyrkiä yritysyhteisöön. Samaten täällä on yhdistyksiä ja järjestöjä, joiden yhteistyö on olematonta, Niemi sanoo.

-Osa pelkää, että joutuisi jakamaan salaisuuksiaan muille. Yksi plus yksi voi kuitenkin olla kolme. Jos minä annan jotain toiselle, voin saada jotain takaisinkin.

 

Kolmas ulottuvuus -nimeen sopii hyvin myös se, että keskuksen toimintaan tarvitaan kolme eri tahoa: julkinen sektori, yritykset sekä yhdistykset ja järjestöt.

Starttitilaisuuteen paikalle saapui niin yrittäjiä, yhdistysväkeä kuin Forssan kaupungin alaisuudessa toimivan Yrityskehityksenkin edustajia.

Ero uuden keskuksen ja Yrityskehityksen välillä olisi ennen kaikkea yhteisöllisyys sekä yhteisön tarjoamat sparraus ja koulutus.

-Myös kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi kävi paikalla, ikään kuin osoittamansa kaupungin tuen projektille, Niemi iloitsee.

Niemi toivoo, että seuraavassa vaiheessa projektin pariin löytäisi tiensä vielä useampi uusi yrittäjä.

-Jos paikalla ollut porukka toimisi uudelle yrittäjälle jonkinlaisena kummiporukkana, saisi hän taakseen hurjan määrän kokemusta.

 

Niemi ja Forssa Printin Tuukka Aaltonen keräävät tulevina viikkoina tapahtuman kävijöiltä palautetta ja ideoita.

Tarkoituksena on koota kaksi noin viiden hengen ryhmää, joiden tehtävä on nopealla aikataululla kerätä konkreettisia ideoita jatkon suhteen.

-Tärkeintä on nyt saada lisää kiinnostuneita mukaan. Kaikki riippuu siitä, saammeko kokoon kokonaisuuden, joka vetää yrittäjiä paikalle, Niemi sanoo. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/34683-antti-niemi-kokoaa-yritysyhteisoa-forssassa

 

Uusimmat

Fingerpori

comic