Lounais-Häme Hämeenlinna

Kolme 1990-luvulla syntynyttä on vangittu: Epäillään levittäneen suuria huumemääriä Kanta-Hämeeseen

Laajan huumevyyhdin Kanta-Hämettä koskevassa tutkintahaarassa on neljä epäiltyä, joista kolme on vangittuna. Helsingin käräjäoikeus on vanginnut heidät marras–joulukuussa.
Poliisi löysi kokonaisuudessa tuhansia ekstaasitabletteja. Kuva liittyy valtakunnalliseen huumetutkintaan mutta ei Kanta-Hämeen haaraan. Kuva: Poliisi
Poliisi löysi kokonaisuudessa tuhansia ekstaasitabletteja. Kuva liittyy valtakunnalliseen huumetutkintaan mutta ei Kanta-Hämeen haaraan. Kuva: Poliisi

Kolme 1990-luvulla syntynyttä miestä on vangittuna epäiltynä Kanta-Hämeeseen ulottuvassa laajassa huumetutkinnassa.

Poliisi kertoi torstaina, että hyvin laajaa huumerikoskokonaisuutta koskeva esitutkinta on valmistumassa ja siirtymässä syyteharkintaan.

Kokonaisuudessa huumeita välitettiin poliisin mukaan myös Riihimäen seudulle.

Kanta-Häme-haarassa neljä epäiltyä

Kanta-Hämettä koskevassa tutkinnan haarassa on poliisin mukaan neljä epäiltyä, joista kolme on vangittuna.

Poliisi kertoi aiemmin, että Riihimäelle ja sen lähialueille epäillään levitetyn 5–6 kiloa amfetamiinia sekä kokaiinia ja ekstaasia.

Forssan Lehden Helsingin käräjäoikeudesta saamien tietojen mukaan vangitut ovat 1990-luvun alussa syntyneitä miehiä.

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut miehistä kaksi marraskuun puolenvälin jälkeen ja yhden joulukuussa. Kaikkien osalta rikosten epäillään tapahtuneen vuoden 2019 aikana.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi marraskuussa vuonna 1991 syntyneen miehen epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta, perusmuotoisesta huumausainerikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Hänen osaltaan rikosten tekopaikka on Helsinki.

Muutamaa päivää myöhemmin käräjäoikeus vangitsi vuonna 1992 syntyneen miehen törkeästä huumausainerikoksesta epäiltynä, tekopaikkana Riihimäki.

Vuonna 1990 syntynyt mies vangittiin puolestaan joulukuussa epäiltynä kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Rikoshyöty jopa neljä miljoonaa euroa

Poliisi epäilee, että Suomeen on kokonaisuudessa tuotu hyvin suuria määriä muun muassa amfetamiinia, kokaiinia ja ekstaasia Alankomaiden kautta. Rikoshyöty on poliisin mukaan neljä miljoonaa euroa.

Huumeita, dopingaineita ja lääkkeitä tuotiin Suomeen rekkoihin piilotettuina, ja toimintaa johdettiin Espanjasta käsin. Pääepäiltyjä suuressa vyyhdissä on kaksi, mutta muita epäiltyjä on kymmeniä.

Poliisi on aiemmin kertonut, että lähes kaikki kokonaisuudessa epäillyt ovat suomalaisia. Tutkinnassa kolme paikallispoliisilaitosta ja keskusrikospoliisi tekivät laajaa yhteistyötä.

Huumeita levitettiin katukaupassa ja pimeässä verkossa.

Laaja huumevyyhti tullaan aikanaan puimaan Helsingin käräjäoikeudessa. Sen on määrä edetä joulukuun aikana syyttäjälle syyteharkintaan.

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic