Lounais-Häme

Kolme aloitetta Forssassa

Forssan kaupunginvaltuustossa tehtiin kolme valtuustoaloitetta maanantaina. Valtuutettu Jouni Mäkelä (sd.) teki sosialidemokraattisen valtuustoryhmän nimissä aloitteen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusryhmän perustamisesta. Ryhmä suunnittelisi, koordinoisi ja valvoisi mm. tasa-arvon toteutumista kaupungin henkilöstöpolitiikassa ja palveluissa sekä edistäisi tasa-arvoa parantavia olosuhteita kaikessa kaupungin toiminnassa ja palvelutuotannossa. Aloitteen mukaan ryhmään tulisi valita niin viranhaltijoita kuin luottamushenkilöitä.

Kokoomuksen Lotta Saarenmaa teki aloitteen monialaisen työryhmän perustamisesta pohtimaan tekstiiliarkiston tilaongelman ratkaisua. Työryhmän tehtävänä olisi mietinnön laatiminen tilavaihtoehdoista ja niiden kustannuksista ja säästöistä. Työryhmän pitäisi pohtia erityisesti miten tekstiiliperintöä voitaisiin hyödyntää kaupungin palveluissa ja matkailutarjonnassa. Forssan vankasta tekstiiliperinnöstä tulisi rakentaa yksi kaupungin elinvoimatekijöistä. Samalla pitäisi etsiä ideoita rahoituksen hankkimiseen. Työryhmä olisi jatkoa Tyykistä tulevaisuuteen -hankkeelle.

Perussuomalaisten Sami Mattila teki valtuustoryhmänsä ja yhteensä 27 valtuutetun allekirjoittaman aloitteen kunnollisen opastaulun saamisesta Jokioistentien ja Kiimassuontien tienhaaraan. Nykyisin risteyksestä löytyy vain kyltti, jossa on luettelo Kiimassuon alueen yrityksistä. Uudessa opasteessa kiertotalous pitää saada paremmin esille. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti