Lounais-Häme

Kolme Joutsan murhaepäiltyä vangittiin käräjillä - ruumis löytyi Pertunmaan Kuortista huoltoaseman liepeiltä

Helsinki
22.10.2018, 17:50

Kotimaa

Oikeus on vanginnut kolme miestä Joutsan murhasta epäiltyinä. Poliisi vaati heitä vangittaviksi Keski-Suomen käräjäoikeudessa maanantaina.
Epäilty rikos tapahtui käräjäoikeudesta saatujen tietojen mukaan keskiviikon ja torstain aikana Joutsassa Keski-Suomessa, mutta ruumis sen sijaan löytyi Etelä-Savosta Pertunmaan Kuortista huoltoaseman liepeiltä. Poliisi sai alueen eristämisessä apua Puolustusvoimilta, mikä herätti viime viikolla huomiota.
Poliisi on kertonut, että epäilty henkirikos tapahtui yhden kiinniotetun asunnossa Joutsan Leivonmäellä. Miehet ovat kaikki joko kotoisin Joutsasta tai heillä on jonkinlainen kytkös paikkakunnalle. Poliisi on sanonut aiemmin myös, että tapauksessa ei vaikuta olevan jengikytköksiä tai viitteitä perheasioista.

”Alkoholia oli nautittu”

Tutkinnanjohtaja Timo Hänninen on luonnehtinut, että epäillyt ovat ”varmastikin jollain tasolla tunteneet toisensa”. Maanantaina vangitsemisvaatimuksen esittämisen jälkeen hän kertoi, että alkoholia oli illan aikana nautittu. Hänninen ei halunnut arvioida alkoholinkäytön vaikutusta epäiltyyn tekoon.
Hänninen ei myöskään halunnut kertoa, epäilläänkö henkirikosta murhaksi teon suunnitelmallisuuden vai sen raakuuden ja julmuuden perusteella.
Nuorin epäillyistä on 24-vuotias, toiseksi nuorin 26-vuotias ja vanhin 37-vuotias. Poliisi otti kiinni neljä henkilöä, joista yksi on vapautettu kuulustelujen jälkeen.

Aiempaa väkivalta- ja päihdetaustaa

Nuorimmalta epäillyltä löytyy aiempaa tuomiohistoriaa muun muassa huumausainerikoksista ja käyttörikoksesta sekä törkeästä ja perusmuotoisista pahoinpitelyistä. Mies oli muun muassa pahoinpidellyt yhtä uhria tämän asunnossa sorkkaraudalla ja viiltänyt tätä olkavarteen syksyllä 2015.
Myös kahdelta häntä vanhemmalta syytetyltä löytyy aiempaa tuomiohistoriaa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic