Lounais-Häme

Kolme maalia kolmessa minuutissa - FPS:n kotivoitto silti tiukalla

FPS otti Suomi-sarjassa toisen peräkkäisen kotivoiton yhden maalin erolla, kun FPS:n lailla sarjan kärkipään porukoihin lukeutuva tamperelainen KooVee kukistui 3-2 (3-1, 0-0, 0-1).

FPS jäi sunnuntaisen Riemu-voittonsa lailla nytkin kahdessa erässä ilman maaleja, mutta voitto pohjustettiin jo avauserässä. FPS iski vajaassa kolmessa minuutissa kolme maalia, jotka veivät sen lopulta ratkaisevaan 3-1- johtoon.

Avausmaalin lirautti KooVeee-vahdin haaroista Tommi Takaveräjä. Seuraavaksi kasvatti toinen ykköskentän laituri Jyri Waajakoski joukkueen sisäisen pistepörssin johtoaan lähietäisyydeltä. Vajaata minuuttia myöhemmin vippasi puolustaja Mikko Pehkonen jo 3-1. Tässä vaiheessa KooVee otti aikalisän, vaihtoi maalivahtia ja peli tasoittui.

Seuraavaa maalia saatiinkin odottaa yli kaksi erää, jolloin KooVeen kokenut ja taitava ykkösketju jauhoi ylivoimalla väkisin kavennuksen ajassa 51.48.

FPS kesti loppuminuutit ja otti maukkaan voiton. Ero kuudentena olevaan tamperelaisjoukkueeseen kasvoi nyt neljään pisteeseen. FPS jakaa nyt sarjataulukon kolmatta sijaa HCIK:n kanssa.

– Voitto kyllä maistui. Nyt tuli hyvä ja tasapainoinen esitys, vaikka jotain jäi vähän vielä puuttumaankin, tuumasi FPS:n valmentaja Asko Rantanen.

 

FPS:n puolustukseen tuli muutosta, kun elokuussa joukkueeseen liittynyt HPK-kasvatti Markus Haapanen siirtyi Norjan kakkostasolla pelaavan oslolaisen Grüner Ishockeyn riveihin.

FPS:n puolustuksessa on nyt vain kuusi pakkia, kun Joel Lehtonen on edelleen loukkaantuneena. FPS katsastaa puolustukseensa vahvistusta. FL

 

Fingerpori

comic