Lounais-Häme Forssa

Kolmosessa säilynyt FJK saa lisää hartioita valmennukseen

Joukkueen uuden päävalmentajan Ismo Suontaustan tueksi laaja taustaryhmä.
FJK:n pelaajavalmentajana viime kaudet toiminut Miika Murtolahti (vasemmalla) siirtyy videovalmentajaksi. Pelaajauran jatko ratkeaa keväällä.

Kolmosessa jatkava Forssan Jalkapalloklubi uusii ja täydentää valmennustaan. Edustusjoukkueen päävalmentajana aloittaa Ismo Suontausta, joka saa tuekseen laajan valmennus- ja taustaryhmän.

Päävalmentajana neljä kautta hyvällä menestyksellä toiminut Miika Murtolahti jää tehtävästään sivuun perhekiireiden takia. Hän jatkaa kuitenkin taustaryhmässä videovalmentajana yhdessä Joona Murtolahden kanssa.

– Hieno juttu, että Ismo tulee jatkamaan tehtäviäni ja ottaa homman haltuun. On tärkeää, että saimme laajennuttua taustaryhmää ja pystymme kehittämään edustusjoukkueen toimintaa, Murtolahti sanoo.

Murtolahti on vetänyt viime kaudet FJK:ta pelaajavalmentajana. Murtolahti on saamassa perheenlisäystä, eikä ole vielä ratkaissut pelaako hän ensi kaudella.

– Olen ilmoittanut seuralle, että kerron tilanteesta keväällä. Toki pallottelen ja käyn varmasti treeneissäkin talven aikana, mutta katsotaan nyt, millaisessa kunnossa olen kauden alla. Sen olen oppinut, ettei koskaan kannata sanoa ei koskaan, Murtolahti toteaa.

FJK:n puheenjohtajanakin toiminut Ismo Suontausta on koulutettu ja kokenut valmentaja. Edustusjoukkueen peräsimeen hän siirtyy A-juniorien päävalmentajan pallilta.

– Muutaman viikon pohdin tätä ratkaisua. Tehtävään oli lopulta helppo lähteä, koska ympyrät ja systeemit ovat minulle tuttuja, Suontausta kertoo.

Suontaustalla on tukenaan peräti 18-henkinen taustaryhmä.

– Tosi positiivista, että saimme koottua taustalle näin ison ryhmän. Nyt kenellekään ei kaadu liian isoa taakkaa.

Suontaustan apuvalmentajina toimivat alkavalla kaudella Jani Ketola, Teijo Järvinen, Pekka Viippo ja Jarno Kemppainen. Maalivahtivalmennuksesta vastaa Marko Jakonen, joka saa apua Jyrki Iivanaiselta.

Joukkueen fysiikkavalmennuksesta vastaavat Jukka Kilpinen ja Liisa Vähämäki. FJK:n valmennuspäällikkö Petteri Olkkonen tekee otteluseurantaa ja tarkkailee vastustajia.

Suontausta uskoo, että FJK pärjää Kolmosessa ensi kaudella.

– Virallisia tavoitteita ei ole tietysti vielä lyöty lukkoon. Selvää kuitenkin on, että tähtäämme viime kautta parempaan menestykseen, nythän säilyimme sarjassa vain niukin ja naukin.

Uuden päävalmentajan mukaan joukkueen runko pysyy pitkälti samana kuin päättyneellä kaudella. Pelaajia ei kalastella muualta, mutta jos kyvykkäitä pelaajia tulee tarjolle, annetaan heille toki paikka näyttää taitonsa.

FJK:n edustus harjoittelee yhdessä A-junioreiden kanssa, mukana on myös osa B-nuorten pelaajista. Joukkueelle on tarkoitus muokata selkeä, oma pelitapa.

– Vielä ei voi sanoa, millä tavalla tulemme pelaamaan. Viime kaudella meillä oli ongelmia paitsi maalien tekemisessä myös puolustuksessa, jota on saatava tiiviimmäksi. Varsinainen pelitapa muokkautuu pikku hiljaa sitä mukaa kun saamme harjoittelua alle.

FJK aikoo treenata hyvin ja pelata runsaasti harjoitusotteluja. Ensimmäinen harjoitusmatsi on edessä jo lauantaina 24. marraskuuta, kun FJK kohtaa Hakan A-nuoret Valkeakoskella. FL

Ismo Suontaustan johdolla jatkoon

FJK:n edustusjoukkueen taustaryhmä kaudella 2019:

Päävalmentaja: Ismo Suontausta

Valmentajat: Teijo Järvinen, Jani Ketola, Pekka Viippo, Jarno Kemppainen.

Maalivahtivalmentajat: Jyrki Iivanainen, Marko Jakonen

Fysiikkavalmentajat: Jukka Kilpinen, Liisa Vähämäki

Videovalmentajat: Miika Murtolahti, Joona Murtolahti

Huoltajat: Ilkka Kilpinen, Markku Jokinen, Markku Harteva

Urheilu- ja joukkueenjohtaja: Janne Eerikäinen

Otteluseuranta ja vastustajien tarkkailu: Petteri Olkkonen

Rahastonhoitaja ja tiedottaja: Samu Liski

Fingerpori

comic

Näkoislehti

22.2.2020

Uusimmat