Lounais-Häme

Kolmostien liikenne seisoo Riihimäellä - Lumisade vaikeuttaa joulun menoliikennettä maan eteläosissa

Eiliset myöhästymiset heijastuvat lentoihin ainakin huomiseen saakka.
Liikenne on poikki kolmostiellä Riihimäen eteläisen liittymän lähellä. Kuva: Markku Uhari

Lumisade vaikeuttaa myös tänään joulun menoliikennettä maan eteläosissa. Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa.

Onnettomuusriski on kohonnut jäätävän tihkusateen, lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Kolmostiellä Riihimäen eteläisen liittymän lähellä tapahtui liikenneonnettomuus kello 13 jälkeen lauantaina.

Paikalla olevan Hämeen Sanomien toimittajan mukaan liikenne pohjoiseen menevillä kaistoilla oli kokonaan poikki. Vasta kello 13.50 aikaan osa autoista on päästetty onnettomuuspaikan ohitse.

Liikenneviraston Tampereen tieliikennekeskuksesta kerrottiin puoli yhdentoista aikaan, että pääväylille ei ole toistaiseksi muodostunut ruuhkia eikä vakavia turmia ole tullut tietoon.

Menoliikenteen arvioidaan olevan vilkkaimmillaan kello 14–17.

Huono ajokeli kiusasi myös perjantaina joulun viettoon lähtijöitä, mutta liikenne sujui melko rauhallisesti eikä viranomaisten tietoon tullut vakavia liikenneturmia.

Eilinen jäätävä tihku ja sen aiheuttamat lentojen viivästykset ovat heijastuneet lentoliikenteeseen myös tänään, ja Helsinki-Vantaan lentoasemalla useat lennot ovat olleet myöhässä. Finavian verkkopalvelun mukaan sekä saapuvissa että lähtevissä lennoissa on edelleen viivästyksiä ja peruutuksia.

– Eiliset myöhästymiset vaikuttavat vielä rotaatioon, eli kun koneet ovat päässeet lähtemään myöhässä niin nyt ne saapuvat myöhässä, kerrotaan Finavian viestinnästä.

Finavian mukaan perjantain huonosta säästä johtuvat ongelmat kertautuvat todennäköisesti vielä joihinkin sunnuntain lentoihin. Tänään eniten myöhässä ovat iltapäivällä Aasiasta palaavat lennot.

– Jouluaatto ja joulupäivä ovat hiljaisia liikenteellisesti. Silloin odotamme, että viimeisetkin lennot saadaan normaaliaikatauluun. Tämä on ollut tosi ikävä tilanne matkustajien kannalta ja olemme todella pahoillamme tästä.

Finnairin viestinnästä kerrotaan, että yhtiön lennoilla suurin osa viivästyksistä on luokkaa tunnista kahteen. Finnairin lentojen myöhästymiset vaikuttavat tänään ainakin 1  300 ihmisen matkantekoon. FL

Näkoislehti

26.9.2020

Fingerpori

comic