Lounais-Häme

Kolumbia jyräsi vaisun Puolan kohti kotimatkaa - H-lohko huipentuu kolmen taisteluun

Helsinki
24.06.2018, 23:45

Urheilu-uutiset

Jalkapallon MM-karsinnoissa lohkonsa varsin vakuuttavasti voittaneen Puolan MM-lopputurnaus Venäjällä jää isoksi pettymykseksi. Lohko H:n tappiolla Senegalille avannut Puola hävisi toisenkin ottelunsa, kun Kolumbia oli Kazanissa selkeästi parempi 3-0. Puola jää näin ulos jatkopeleistä, ja lohkon kaksi neljännesvälieräpaikkaa ratkovat torstain päätöskierroksella Japani, Senegal ja Kolumbia.
Kolumbian vei johtoon avauspuoliajan lopulla puolustaja Yerry Mina, ja toisella puoliajalla osuivat kokenut kärkimies Radamel Falcao ja Juan Cuadrado. Kolumbia nousi kolmeen pisteeseen, kun aiemmin sunnuntaina 2-2-tasapelin pelanneet Japani ja Senegal ovat neljässä pisteessä. Päätöskierroksella pelataan ottelut Japani-Puola ja Senegal-Kolumbia.
Loppuvihellyksen soidessa Kazanin stadionilla nähtiin riemuitsevat sinipaidat ja maansa myyneet valkopaidat. Kolumbialle avauskierroksen 1-2-tappio Japanille oli kitkerä pettymys, mutta nyt mieliala joukkueessa on jotain ihan muuta. Senegal-pelistä on lupa odottaa varsin herkullista.
Puolalaisilmeet olivat epäuskoisen epätoivoiset. Eikä kellään kenties enemmän kuin karsinnoissa Euroopan alueen ykkösmaalintekijäksi 16 osumallaan paukutelleella Robert Lewandowskilla. Bayern Münchenin maalihurjimus ja Puolan kapteeni oli pimennossa avauspelissä, ja Kolumbiaa vastaan hänen iltansa pilasi maalivahti David Ospina parilla komealla torjunnalla.
Vastustajan nimekäs kärki sen sijaan onnistui. Nykyisin Monacoa edustava entinen Manchester Unitedin ja Chelsean hyökkääjä Falcao, 32, teki maajoukkueuransa 30. maalin ja ensimmäisensä MM-lopputurnauspeleissä.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic