Lounais-Häme

Kolumbia on tunnustanut Palestiinan itsenäiseksi valtioksi

Bogota
09.08.2018, 01:16

Ulkomaat

Kolumbia on tunnustanut Palestiinan itsenäiseksi valtioksi, kertoo Kolumbian ulkoministeriö kirjeessä uutistoimisto AFP:n mukaan. Kirjeen mukaan edellinen presidentti Juan Manuel Santos tunnusti Palestiinan valtioksi juuri ennen virkakautensa päättymistä.
Uusi presidentti Ivan Duque astui virkaan eilen. Ulkoministeriön kirje tuli julkisuuteen tänään.
Useat Etelä-Amerikan maat ovat jo aikaisemmin tunnustaneet Palestiinan itsenäisyyden. Kansainvälistä politiikkaa analysoiva Foreign Policy kertoi vuonna 2011, että Palestiinan olivat tunnustaneet lyhyessä ajassa Brasilia, Argentiina, Bolivia, Uruguay, Ecuador ja Venezuela. Chile ja Paraguay seurasivat pian perässä.

Pesäeroa Yhdysvaltoihin

Foreign Policy arvioi tuolloin, että Brasilian esimerkillä oli merkittävä vaikutus useimpien Etelä-Amerikan maiden päätökseen. Ennen Brasiliaa ainoastaan Uruguay oli tunnustanut Palestiinan. Etelä-Amerikan maille Palestiinan tunnustaminen merkitsi pesäeron tekemistä Yhdysvaltoihin. Lehti tulkitsi tilanteen kertovan Brasilian paikallisen vaikutusvallan kasvusta.
Lehti piti tuolloin erityisen kiinnostavana sitä, liittyisikö perinteisesti Yhdysvaltojen kanssa läheinen Kolumbia muiden Etelä-Amerikan maiden joukkoon. Se huomautti, että presidentti Santos on ollut edeltäjiään kiinnostuneempi parantamaan suhteita muihin Latinalaisen Amerikan maihin.

https://foreignpolicy.com/2011/01/05/why-are-so-many-south-american-countries-recognizing-the-palestinian-state/

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti