Lounais-Häme

Komeita kaaria Tammelassa - heittopaikoille kehuja

Tammelan Ryskeen järjestämät nuorten heittokilpailut kokosivat viitisenkymmentä osallistujaa upouudelle heittokentälle. Suorituksia nähtiin vielä paljon, paljon enemmän, sillä moni kilpailijoista osallistui useampaan lajiin, osa jopa kaikkiin neljään: moukariin, kuulaan, kiekkoon ja keihääseen.

Varsinaisen, tekonurmipinnan saaneen urheilukentän viereen rakennettu heittopaikka sai kilpailijoilta kehuja. Vaikka tuuli puhalsi hetkittäin navakasti vastaan, nähtiin Tammelassa sunnuntaina komeita kaaria ja uusia omia ennätyksiä.

Järjestävän seuran Henna Salminen voitti T15-sarjan moukarinheiton omalla ennätystuloksellaan 40,93. Tulos oikeuttaa ikäluokan kauden kotimaisessa tilastossa yhdeksänneksi.

– Meni ihan hyvin, kun oma ennätyskin tuli. Pidän uudesta ringistä. Siinä on hyvä pito, ja siinä pystyy pyörimään hyvin, Salminen kertoi.

Porvoon Urheilijoiden Aatu Kangasniemi hallitsi rinkiä P13-sarjassa. Kangasniemen hurjat kaaret eivät yllättäneet, sillä nuori mies pitää kauden tilastokärkeä ikäluokassaan kuulassa ja moukarissa, kiekossakin hän on toisena.

Kangasniemen kesän tavoitteena oli tehdä kuulassa, kiekossa ja moukarissa ikäluokan piirin ennätykset, mutta ne hän pisti uusiksi jo huhtikuussa. Nyt hän vain yrittää kohennella ennätyksiään lisää.

Tammelassa hän voitti kuulan tuloksella 13,95 ja moukarin 46,92 kantaneella kaarella.

– Kuulatulos oli ihan hyvä, mutta moukarissa oli tekniikka hieman sekaisin, vasta 12-vuotias Kangasniemi kertoi.

Ryskeen Vili Välimäki voitti P15-sarjan kuulantyönnön. Hän pukkasi 4-kiloisella kuulalla komean uuden ennätyksensä 11,75.

– Hyvin kulki työnnöt, urjalalaisnuorukainen sanoi.

Ennätyksellä sijoitutaan korkealle ikäluokan tilastossa. Hän tähtääkin 14-vuotiaiden SM-kisoissa kuulan loppukilpailuun.

– Uskon, että 12 metriä menee helposti tänä kesänä, Välimäki sanoo.

Ryskeen porukka ja kilpailijat tuntuivat olevan tyytyväisiä uuteen heittokenttään. Hyviä kisapaikkoja ei päästetä pölyttymään, vaan niissä kilpaillaan ja harjoitellaan ahkerasti.

– Pyrimme järjestämään täällä niin paljon kilpailuja kuin vain pystymme. Ja tarjoamaan kisamahdollisuuksia tietysti myös omille junioreillemme, ettei aina tarvitse lähteä Tampereelle kilpailemaan, kertoi Sirpa Hovila Tammelan Ryskeestä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic