Lounais-Häme

Kone aloittaa yt-neuvottelut - vaakalaudalla 90 työpaikkaa

Helsinki
29.10.2018, 16:39

Talous

Hissiyhtiö Kone aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa enintään 90 työpaikan vähentämiseen. Yt-neuvottelujen piirissä on 520 henkilöä, joista suurin osa työskentelee Hyvinkäällä yhtiön tuotekehitysyksikössä. Samalla järjestellään uudelleen myös yhtiön tukitoimintoja.
Tarkoitus on järjestellä Suomen tuotekehitysyksikköä uudelleen, jotta asiakkaiden tarpeisiin voitaisiin vastata paremmin.
– Haluamme varmistaa, että Kone pysyy toimialansa innovaatiojohtajana, sanoo Koneen tuotekehitysjohtaja Samu Salmelin.
Koneella on Suomessa palkkalistoillaan kaikkiaan 2 300 henkilöä.
Tuotekehitys Suomessa jatkuu, ja Suomen yksikkö jää yhtiön suurimmaksi. Koneella on tuotekehitystä kaikkiaan kahdeksassa maassa, muun muassa Kiinassa, Intiassa ja Yhdysvalloissa.
– Tutkimus- ja tuotekehitystoimintoja yksinkertaistetaan ja uudelleenjärjestetään. Vähennetään tukea tietyille vanhemmille teknologiaratkaisuille, jotta voimme keskittää resurssit paremmin ja tehokkaammin strategisesti tärkeisiin tuotteisiin, Salmelin sanoo.
– Tämä ei tarkoita sitä, että vanhojen asiakkaiden käytössä olevien hissien tukea vähennettäisiin. Meille on tärkeää, että pidetään hyvää huolta ajat sitten myydyistä laitteista niiden elinkaaren aikana.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic