Lounais-Häme Forssa

Konekoski on monipuolinen osaaja huolloissa, varaosissa ja työkaluissa

Konekoski oy:n kauppias Sami Koskella on uudistuskykyä yrityksensä vetämisessä. Uusinta Forssan myymälässä on valostudio, jossa voi vertailla led-valaisimia.
Toimitusjohtaja Sami Koski sanoo valostudion antavan realistisen kuvan siitä mihin nykyisellä led-tekniikalla työkoneiden ja autojen valojen käytössä voidaan päästä. Puheet pelkistä lukseista voivat olla harhaanjohtavia.

Sami Koski aloitti oman uransa vuonna 1980 perustetussa perheyritys Konekoskessa vuonna 1991. Lepistönkadun tiloissa Konekoskella ei ole enää varsinaista korjaamoa, vaan se on korvattu liikkuvalla huoltorekalla, jonka Koski rakensi käytännössä itse. Tällä tavoin huoltorekan rakentamisen kustannukset saatiin painettua noin 50 000 euroon.

Viime vuonna käyttöönotettu huoltorekka on osoittautunut menestykseksi. Huoltorekan avulla vaativatkin korjaustyöt, kuten traktorin katkaisu vaihderemontin takia voidaan toteuttaa traktorin kotitilalla.

– Meillä on ollut huolto- ja remonttikeikkoja runsaasti Turun saaristossa. Samalla keikalla voimme huoltaa tai korjata samalla tilalla useampia traktoreita tai koota huoltoon useampia työkoneita asiakkailta samalta suunnalta. Viidakkorumpu on toiminut hyvin, vaikka moni asiakas puhuukin vain ruotsia.

– Saman päivän kuluessa voimme huoltaa kimpassa kolme traktoria. Isännän ajankäyttöön tämä tuo melkoisen säästön, kun hänen ei tarvitse ajaa traktorin kanssa huoltoon mantereelle, Koski sanoo.

Koski on viihtynyt hyvin saariston huoltokeikoilla yhdessä Forssassa Konekosken palveluksessa olevan asentaja Juho Nurmen kanssa.

Koski sanoo, että miltei kaikki huollettavat tai korjattavat traktorit ovat Valtroja tai Valmetteja, joista yrityksellä on vuosikymmenien kokemus.

Traktoreiden kunnostaminen voi olla myös haastavaa. Vakuutusyhtiö saattaa päättää, että kaatuneen traktorin hyttiä ei uusita kokonaan vaan vakuutus korvaa vain hytin teräsrakenteen vaihdon. Tämä merkitsee kaikkien johdotusten ja hallintalaitteiden työlästä purkua ja siirtämistä ohjaamosta toiseen. Tässä voi kulua kymmenen työpäivää.

Konekoski on laajentanut valikoimaansa Forssassa mm. AGA:n kaasuihin. Kaasumyynnin myötä yritys on saanut myös uusia asiakkaita varaosa- ja työkalumyynnin puolelle. Valikoiman laajenemisen myötä myyntiin ovat tulleet myös hitsauslaitteet hitsauspuikkoineen ja -lankoineen ulottuen aina jääkiekkomaalivahdin kypärien maalausmuodista mallia hakeneisiin hitsauskypäriin.

Konekoski kuuluu Isojoen Konehalli oy:n muodostamaan IKH-ketjuun, jolla on yli sata itsenäistä liikettä ympäri Suomen. Teknisenä myyjänä Forssan myymälässä on Jouni Hernberg. Loimaan korjaamossa työskentelevät asentaja Juho Nurmi ja Samin isä Eino Koski, joka hoitaa taloushallintoa ja varaosamyyntiä.

Konekosken tarjontaan kuuluu myös traktoreiden, työkoneiden sekä henkilö- ja pakettiautojen moottoreiden optimointi. Optimoinnilla moottorista saadaan irti enemmän tehoja ja vääntöä taloudellisemmalla polttoainetaloudella.

Koski on tyytyväinen myös siihen, että liiketaloutta opiskeleva poika Daniel Koski on oppisopimuksella oppimassa konekaupan arkea. Koski sanoo Danielin olevan ohjelmistojen käyttäjänä selvästi kykenevämpää sukupolvea kuin hän itse. FL

Fingerpori

comic