Lounais-Häme Urjala

"Konsertti on taiteilijalle aina erityinen hetki" – maailmantähti Olli Mustonen konsertoi Urjalassa

Tero-Pekka Henellin missio on tuoda taide lähelle myös maaseudulla. Keskiviikkona on vuorossa Olli Mustosen konsertti.
Viihteelle pitää olla tarjolla vaihtoehtoja myös maaseudulla. Tero-Pekka Henell tarjoaa niitä Hanhisuon kulttuurikoululla. Mustosen konsertti viedään suurempaan tilaan Urjalan kirkkoon.

Urjalalainen musiikkivaikuttaja Tero-Pekka Henell ja muusikko, säveltäjä Olli Mustonen jakavat ajatuksen kulttuurin ja taiteen tavoitettavuudesta.

– Kansainvälisen tason taide voi ja sen pitää tulla lähelle myös pienempien paikkakuntien asukkaita. Viihteelle on oltava vaihtoehtoja myös maaseudulla, Henell toteaa.

Henell organisoi Urjalan Hanhisuon kulttuurikoulun nimissä tapahtumia kotipitäjässään. Ensi keskiviikkona hän tuottaa Urjalaan huippumuusikko Olli Mustosen.

Beethoven-konsertti kirkossa on Mustosen ensiesiintyminen Urjalassa.

– Konsertti on taiteilijalle aina erityinen hetki–oli esiintymispaikkana sitten pienen paikkakunnan sali, kirkko tai metropolin konserttisali. Esiinnyn mielelläni eri puolella Suomea ja myös maaseutua, asunhan itsekin maalla Hausjärvellä, Mustonen lisää.

Mustonen on varannut konsertin jälkeen myös aikaa keskusteluille yleisön kanssa.

Hän on kansainvälisesti kuuluisimpia suomalaismuusikkoja. Urjalan jälkeen hän lähtee Saksaan kapellimestariksi, sieltä Singaporeen solistiksi ja edelleen Israeliin ja Japaniin johtamaan orkesteria.

– Palaan seutukunnalle keväällä, sillä soitan maaliskuussa solistina Radion sinfoniaorkesterin konsertissa Forssassa, hän muistuttaa.

Beethoven on ollut Mustoselle ykkössäveltäjä jo lapsuudesta lähtien. Beethovenin tavoin myös Olli Mustonen on sekä pianisti ja kapellimestari että säveltäjä. Muitakin yhtymäkohtia löytyy: kumpikin säveltäjä kuuluu saksalaisen Schottin kustantamon talliin.

Hän on tehnyt musiikin kautta sinunkaupat säveltäjän kanssa. Beethovenin musiikki mutta myös hänen persoonallisuutensa on Mustoselle todella tärkeää.

– Olen otettu siitä, että minulta tilattiin teos Bonnin Beethoven-Hausille säveltäjän syntymävuoden kunniaksi, hän kertoo.

Jotta kynnys osallistua olisi mahdollisimman matala, konserttiin on järjestetty maksuton bussikuljetus Forssasta.

– Kokeilemme onko konserttiin Forssan suunnasta tulijoita. Jos on, voimme järjestää kyytejä jatkossa muihinkin tapahtumiin. Yhteydet Forssan ja Urjalan välillä ovat huonot, mutta henkinen yhteys on tiivis ja olemassa, Henell lisää.

Konsertin tuottaa Tero-Pekka Henellin luotsaama Hanhisuon kulttuurikoulu yhteistyössä Someron Säästöpankin, Urjalan seurakunnan ja Urjalan musiikinystävien seuran kanssa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic