Lounais-Häme

Koposella nyt enemmän aikaa golfata - Ypäjälläkin

Susijengin pelintekijä Petteri Koponen on nähty monena juhannuksena pelaamassa Ypäjän golfviheriöillä. Tänä vuonna miestä ei nähdä, sillä Koposen pelit Saksan Bundesliigan finaaleissa jatkuvat, kun hänen joukkueensa Bayern München on voiton päässä mestaruudesta. Kolmas ja mahdollisesti ratkaiseva finaali pelataan sunnuntaina, siis samana päivänä jolloin Koponen on osallistunut Loimijoki Golfin juhannusscrambleen muun muassa vuonna 2016, jolloin ao. juttu on julkaistu. 

 

Suomen parhaaksi koripalloilijaksi viitenä viime vuotena valittu Petteri Koponen osallistui eilen Ypäjän golfkentällä perinteiseen juhannus-scrambleen.

Ypäjän gollfkierros alkaa olla Koposellekin jo perinteinen. Jokioisten Rehtijärvellä mökkijuhannusta viettänyt Koponen laskeskelee pelanneensa Ypäjällä viisi kuusi kertaa aiemminkin.

Venäjällä neljä kautta koripalloammattilaisena pelanneelle Susijengin tähtitakamiehelle golf on kesälomaharrastus.

– Pelaan kesän aikana plus miinus kymmenen kierrosta, laskeskelee 8,9 tasoitustaan pikkuhiljaa parantanut Koponen.

Tänä kesänä kierroksia saattaa tulla yli kymmenen, sillä koripallomaajoukkueen kesä on edellisiä kevyempi. Suomi järjestää ensi kesänä EM-kisojen yhden alkulohkon, jonka ansiosta Suomi saa isäntänä kisapaikan ja välttää tulevan syksyn EM-karsinnat.

Toki Susijengi leireilee ja pelaa tänäkin kesänä, mutta vähemmän kuin edellisinä kesinä EM- ja MM-kisoihin valmistautuessaan.

– Leiritys alkaa nyt 18. heinäkuuta. Elokuussa pelaamme neljä maaottelua, Koponen kertoo.

– Tänä vuonna maajoukkueella ei ole henkisiä paineita, mutta tämä kesäkin on tärkeä jakso valmistautumisessa ensi vuoden kotikisoihin.

Koponen odottaa innolla EM-kotikisoja.

– Kun aloitin maajoukkueessa, pelasimme karsintoja muun muassa Luxemburgia vastaan. Nyt olemme pelanneet kolmet peräkkäiset EM-kisat ja yhdet MM-kisat eli olemme ihan eri tasolla, kun olemme vakiinnuttaneet arvokisapaikkamme ja päässeet vielä kisoissa jatkopeleihinkin. Näin se pitää ollakin.

Suomi on yltänyt huimiin voittoihin altavastaajan asemassa, mutta ensi vuoden EM-kotikisoissa tuota asemaa ei taida olla.

– Saa nähdä minkälainen asetelma ensi vuonna on, Koponen aprikoi.

Kotiyleisön paineisiin Susijengi tuskin sortuu, sillä esimerkiksi toissa vuoden MM-kisoissa Espanjassa Suomella oli mukana 8000 fania.

28-vuotias Petteri Koponen aloittaa syksyllä Venäjällä jo viidennen kautensa Himkin joukkueessa.

Koponen lukeutuu Himkin takamieskolmikkoon, jossa amerikkalainen Tyrese Rice ja NBA:sta Venäjälle palannut Alexey Shved täyttävät aloitusviisikon tontit ja Koponen tulee vaihdosta tuuraamaan jompaakumpaa. Koponen pelasi viime kaudella VTB-liigassa keskimäärin 22 minuuttia 11,4 pisteen keskiarvolla.

– Asetelma on ensi kaudella varmaan samanlainen. Sitä on vaikea muuttaa, kun esimerkiksi Shved on kallein Euroopassa pelaava koripalloilija, tokaisee tasaisesti rakentavan ja heittävän takamiehen tonteilla pelaava Koponen.

Päättynyt kausi oli Himkille pettymys, kun joukkue ei päässyt Euroligassa pudotuspeleihin eikä kotimaisessa VTB-liigassakaan välieriä pitemmälle.

– Panostukset ja odotukset olivat kovat, mutta homma ei toiminut ja kaudesta tuli lattea, Koponen kuvailee.

Koponen empii vastausta kysymykseen, missä ja millä tasolla hän haluaisi joskus päättää peliuransa.

– Urheilussa ei koskaan tiedä missä tilanteessa olet esimerkiksi vuoden päästä. Nyt minulla on kaikki hyvin ja tällä hetkellä tuntuu, että päätavoite olisi pysyä terveenä ja pelata vielä kuusi vuotta tällä tasolla.

– Askel ylöspäin tarkoittaisi lähinnä NBA:ta tai jotain Euroopan vielä kovempaa joukkuetta, kuten Moskovan ZSKA:ta tai Real Madridia. Pitää kuitenkin aina harkita, aiheuttaisiko siirto etujen heikentymistä tai peliajan vähenemistä. Tilanteeni on nyt niin hyvä, etten ole haikaillut muualle, tuumii tiettävästi noin miljoonan euron vuosipalkalla Venäjällä palloileva Koponen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic