Lounais-Häme Tammela

Korennot rokkaavat lastenkulttuuria näkyväksi – Tammelan kulttuuripalkinto päiväkotiryhmälle

Taikatassun Korentojen Mummo-rock niitti mainetta jo keväällä.
Pienet kanaset ne tosiaan hyppelevät, kun Taikatassun päiväkodin Korennot antavat palaa tutun lastenlaulun rokkiversiossa. Tänään palkitun esityksen saavat todistaa Tammelan itsenäisyyspäiväjuhlan vieraat. Kuva: Tapio Tuomela
Pienet kanaset ne tosiaan hyppelevät, kun Taikatassun päiväkodin Korennot antavat palaa tutun lastenlaulun rokkiversiossa. Tänään palkitun esityksen saavat todistaa Tammelan itsenäisyyspäiväjuhlan vieraat. Kuva: Tapio Tuomela

Ensin kanaset kulkevat jumppasalin lattialla rauhallisesti. Mummot, eli ryhmän aikuiset paimentavat kanojaan tyyneydellä. Säpinää syntyy, kun tyynyjen takana piilotellut kettu säntää aiheuttamaan hämminkiä.

Mummo kanasensa -laulun rytmin muuttuessa huomattavasti rokimpaan suuntaan pomppaavat kanasetkin pystyyn, ja koko porukka soittaa ilmakitaroita niin että kitarankielet paukkuvat.

Tammelan Taikatassun päiväkodin Maahisten yksikön Korentojen ryhmässä mummojen ja kanojen tanssi kuvattiin keväällä videolle, joka lähetettiin Opetushallituksen valtakunnalliseen Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailuun. Korentojen rokkailu niitti kisassa mainetta ja paikan viiden parhaan joukossa.

Lastenkulttuuria näkyväksi ansioituneesti

Tänään Korentojen ryhmä saa kunnian pokata Tammelan tämänvuotisen kulttuuripalkinnon. Tammelan sivistyslautakunta valitsi 3–5-vuotiaiden ryhmän palkinnon saajaksi ansioituneesta lasten kulttuurin näkyväksi tekemisestä lapsiystävällisessä kunnassa.

– Palkinto ilahduttaa meitä kovasti. Olemme puhuneet viime aikoina paljon lasten oikeuksista ja osallisuudesta lasten oikeuksien viikon merkeissä. On tosi hienoa, että lapset huomioidaan myös tällä tavalla, varhaiskasvatuksen opettaja Johanna Yli-Karhu hymyilee.

Palkinto pidettiin lapsilta ja heidän huoltajiltaan salassa itsenäisyyspäivään saakka. Tänään se konkretisoituu kaikille, kun palkinto jaetaan itsenäisyysjuhlassa Koulukeskuksella.

– Meille se on hyvinkin konkreettista siinä vaiheessa, kun esitämme Mummo-rockin juhlayleisölle, Yli-Karhu huomauttaa.

Korentojen ryhmässä aikuiset eivät katso sivusta lasten touhuja, vaan heittäytyvät mukaan ilonpitoon. Tänään koko ryhmä mummorokkailee Tammelan itsenäisyyspäivän juhlassa.

Tanssia tip tapista gangnam styleen

Koreografiaa on palauteltu mieliin pitkin kuluvaa viikkoa, sillä vuorohoitoryhmässä lapset ovat paikalla välillä hyvinkin eri aikaan. Lapsia ei kuitenkaan tarvitse suostutella mummorokkaamaan, sillä se on kaikista tosi hauskaa.

Ryhmän lapset tykkäävät musisoida ja tanssia muutenkin. Tykättyjä ovat myös kulttuurihetket esimerkiksi maalauksen, askartelun tai näyttelemisen merkeissä.

Toivemusiikin tahtiin jammaillaan Korennoissa säännöllisesti. Myös keväistä kilpailumenestystä juhlittiin lasten toiveesta diskoilemalla ja herkuttelemalla.

– Tip tap on tosi hyvä! Ja se joulutonttu hipsuttaa, pukki tömistää.

– Ja JVG:n ikuinen vappu! Ja vielä se Gangnam style, lapset huutelevat monipuolisia suosikkejaan.

Kulttuuria lapset harrastavat muodossa jos toisessa varmasti päivittäin. Viikoittain pidetään koko päiväkodin yhteinen kulttuurihetki, johon osallistuvat myös aivan pienimmät Pörriäiset.

– Toivottavasti heistä kasvaa tulevia mummorokkaajia, Yli-Karhu hymähtää.

Hassuttelua ja heittäytymistä ilon kautta

Yli-Karhun mukaan Mummo-rock -videoinnin saama huomio tuli ryhmälle iloisena yllätyksenä.

– Emme osanneet odottaa tai olettaa mitään. Minun mielestäni tämä osoittaa, ettei aina tarvitse keksiä mitään upeaa ja ihmeellistä, kunhan kaikki tehdään ilon kautta. Eikä kaiken tarvitse aina mennä niin nappiin.

– Meidän ryhmämme suuri vahvuus on minun mielestäni se, että me aikuiset emme seiso salin reunalla ja sano lapsille, mitä tehdä. Me heittäydymme ja hassuttelemme täysillä lasten mukana. FL

 

Katso video Kahden Korento-lapsen mietteitä kulttuurista, juhlista ja elämästä yleensä sekä mummorokkailua:

 

Luitko tämän: Viime vuonna Tammelan kulttuuripalkinnon pokkasi sotatarinoiden tallentaja Pauli Korvensyrjä

Uusimmat

Fingerpori

comic