Lounais-Häme

Korihait katkaisi FoKoPon lennon

 

KORIPALLO FOKOPO-UU-KORIHAIT 69–117

Forssa

FoKoPo otti pataan niin että paukkui A-divisioonan toisessa finaalissa keskiviikkona. Peliä alusta asti vienyt Korihait antoi Koripojille isän kädestä 69–117 (35–55)-lukemin.

A-divisioonan voitto ja nousupaikka on katkolla kaksi voittoa ottaneelle Korihaille perjantaina Uudessakaupungissa. Ellei FoKoPo ryhdistäydy ja saa päivässä peliään kuosiin, keskiviikkona oli viimeinen tilaisuus Forssassa tällä kaudella seurata A-divisioonapelejä.

– Kaikki kunnia Korihaille, he olivat syttyneet tähän otteluun niin kuin finaalipeleihin pitääkin. Meiltä tämä oli häpeällinen esitys. Niin hyvä kuin Korihait olikin, me emme yrittäneet ottaa heiltä mitään pois. Vain yksi mies tuli pelaamaan, muut katselivat, suomi FoKoPon päävalmentaja Joonas Iisalo omiensa pehmeyttä.

KORIHAIT TULI alusta asti hyvällä vauhdilla ja tarkalla kädellä. Marcus Van oli ”The Man” korin alla ja pimensi FoKoPon pitkät pelaajat. Mikko Jalonen jakoi hyvin palloa ja ratkoi tarvittaessa.

FoKoPo pysyi avausjakson pelissä vain Remon Nelsonin onnistumisien ansiosta. Nelson heitti FoKoPon avausneljänneksen 24 pisteestä 22.

Toisella neljänneksellä Korihait sai Nelsonin paremmin kiinni, mikä hyydytti FoKoPon korinteon. Korihait sen sijaan tuntui upottavan paikasta kuin paikasta ja karkasi 35–55-taukojohtoon.

Kaikki toivo FoKoPon mahdollisesta takaa-ajosta mureni heti toisen puoliajan aluksi. Korihait kasvatti eron nopeasti yli 30 pisteeseen, eikä FoKoPolta löytynyt konsteja vieraiden korijuhlien lopettamiseksi. Van jylläsi korin alla ja muu joukkue upotti kauempaa, FoKoPo taas oli aseeton molemmissa päissä kenttää.

VIIMEINENKIN JAKSO mentiin vieraiden tahdissa, vaikka FoKoPo alkoi saada palloa pussiin, kun Korihait pisti ykköspyssynsä huilaamaan penkille.

– Pelejä on vaikea pistää paremmuusjärjestykseen, mutta hyvä suoritus tämä oli joukkueelta. Pojat eivät ottaneet ollenkaan paineita, peli sujui kuin oppikirjasta, Korihaiden tyytyväinen valmentaja Jarno Nikula kertoi.

Iisalolta ei kehuja herunut. Kohtuuhyvän Uudenkaupungin-pelin jälkeen eilinen oli FoKoPolta limbo.

– Joitakin palaajia ei tuntunut kiinnostavan tippaakaan. Minä suhtaudun pelaamiseen ja valmentamiseen niin, että motivaation pitäisi löytyä sisältä päin. Nämä ovat arvokkaita pelejä, finaaleja ei pääse usein pelaamaan, Iisalo totesi.

FOKOPON YKKÖNEN oli Remon Nelson, joka piti joukkuetta yksin pitkään pystyssä. Hän heitti 28 pistettä. Juho-Matti Henttonen nosti loppuminuuttien onnistumisillaan saldonsa 14 pisteeseen, Aapeli Alanen sai kasaan 11 pinnaa. Täysin Marcus Vanin pimentämäksi jäänyt Shane Heyward teki neljä pistettä.

Korihailla riitti onnistujia. Vahva Marcus Van nosteli 21 pinnaa ja Reginald Bratton 19. Aina hyvä Mikko Jalonen pussitti 16 pinnaa ja jakoi 7 koriin johtanutta syöttöä. Pisteille pääsi kaikkiaan 11 korihaita.

KORIHAILLA ON mahdollisuus katkaista finaalisarja perjantaina kotisalissaan. Iisalolla riittää uskoa FoKoPon nousuun, vaikka eilinen peli aikamoinen kanveesiin lyönti olikin.

– Niin kauan kuin pallo on ilmassa ja pelikellossa aikaa, on mahdollisuudet voittaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti