Lounais-Häme

Korinalustoja hallinnut Alku käänsi kotiedun heti itselleen

Vain kertaalleen kouvolalaisille kolmen kauden aikana hävinneet forssalaiset hakivat jo kahdeksannen voittonsa Kouvottarista.
Alku nousi viimeisellä jaksolla ohi Kouvottarista ja vei vierasvoiton ensimmäisessä puolivälierässä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Alku nousi viimeisellä jaksolla ohi Kouvottarista ja vei vierasvoiton ensimmäisessä puolivälierässä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Se ei ollut edes ryöstö. Forssan Alun naiset kävivät tiistaina hakemassa Mansikka-ahon hallista omansa pois, kun Kouvottaret ei vain tunnu pystyvän haastamaan Risto-Matti Rouskun valmentamaa ryhmää korinalustalla.

Kouvottaret oli naisten korisliigan runkosarjan kolmonen ja sai puolivälieriin forssalaisia vastaan kotiedun, joka kääntyi heti Alulle.

Neljän pisteen johdossa päätöskymmenminuuttiselle tullut pehmeä kotijoukkue hävisi Alulle pistein 63–72 (31–32).

– Saimme Kouvottarien parhaat pelaajat kuriin, kiteytti 21 pistettä heittänyt Alun pelintekijä Emily Kinneston.

– Puolustuksemmehan toimi koko 40-minuuttisen, mutta hyökkäyspäädyssä oli takkuilua. Tauolla piti huomauttaa Kouvottarien Claire Lamunun tilastoista, mutta sen jälkeen hänet suljettiin hyvin korinalustoilta, Rousku kuittasi.

Viittaus tarkoitti Lamunun levypallolukemaa, joka oli 20-minuuttisen jälkeen kahdeksan. Jo siihen mennessä kuusi hyökkäyslevyriä hakeneen 185-senttisen sentteri Lamunu sormiin ei tarttunut toisella puoliajalla 14 peliminuutista huolimatta yhtään levypalloa.

 

Avausjaksosta näytti tulevan forssalaisten kannalta hankalampikin. Kinnestonille vihellettiin peräkkäiset virheet jo ensimmäisen 20-minuuttisen puolimatkassa. Hän puolusti Kouvottarien pelintekijä Taeler Deeria, mutta kotijoukkue ei laittanut kauden aikana Kinnestonin kanssa ongelmissa ollutta amerikkalaista Kinnestonin päällystakiksi.

Kinnestonia yrittivät jarruttaa jokseenkin tuloksetta Juuli Piiroinen tai Maria Koskinen.

– Tilastoni näyttävät ihan hyviltä, mutta sain hyvin tilaa joukkuekaverieni tekemänä, Kinneston kehui.

 

FoA on ainoa seura, jota Kouvottaret ei tällä kaudella ole voittanut.

Kun kohtaamiset runkosarjassa voittanut FoA haki marraskuussa pisteet Mansikka-aholta, forssalaisjoukkueen suomalaispelaajat nakuttivat 43 pistettä. Kun Kouvottaret hävisi lokakuussa ja helmikuussa Forssassa, olivat kouvolalaisten suomalaispelaajien pistemäärät seitsemän ja yksitoista.

Tiistaina Kouvottarien ensimmäiset suomalaispisteet heitti Veera Välimaa toisella kympillä.

Ratkaiseva repäisy tapahtui runsaat viisi minuuttia ennen summeria. Korialustalla kuuden levypallon arvoisesti rouhinut Ella Salminen heitti pelin ainoan kakkosensa, FoA johti 58–54 ja meni paikkapuolustukseen. Kun Meral Bedretdin ja Hanna Vapamaa upottivat perään kolmoset, ei bonusviivan takaa (5/26) ujosti esiintynyt Kouvottaret löytänyt vastausta.

Mia Loyd latasi runsaan 35 minuutin aikana 27 pisteen suorituksen.

– Olemme onnistuneet oman pelitapamme toteuttamisessa ja fyysisyydessä tarpeeksi hyvin Kouvottaria vastaan. Keskustan sumputtaminen onnistui, myhäili Alusta toiseksi eniten (33.31) pelannut takamies Bedretdin.

Peräti seitsemän levypalloa kahminut, 11 pistettä heittänyt ja kuudesti rikotuksi tullut Bedretdin oli päätöshetkillä vapaaheittoviivalla kuudesti ja osoitti huumorintajunsa tuulettamalla reilusti ainoaa onnistumistaan.

– Onneksi ei ollut siinä vaiheessa ihan tiukin tilanne. Tai ehkä siinä tilanteessa olisin osunut tarkemmin. Jää tästä keskiviikolle tarkasteltavaa, missä asioissa voimme tehdä vieläkin paremmin, naurahti itselleen harvinaisen torjunnankin tilastoinut Bedretdin. FL

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic