Lounais-Häme

Korkeakoulujen toinen yhteishaku alkoi, Hamk tarjoaa 1 465 aloituspaikkaa

Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki Kuva: Lassi Puhtimäki

Kevään toisessa yhteishaussa voi hakea syksyllä alkaviin Hämeen ammattikorkeakoulun suomenkielisiin koulutuksiin. Yhteishaku alkaa tänään keskiviikkona ja päättyy 1. huhtikuuta kello klo 15.

Yhteishaussa on Hämeen ammattikorkeakoulusta tarjolla 20 AMK-koulutusta ja kahdeksan YAMK-koulutusta. Yhteensä aloituspaikkoja on 1465.

Koulutuksia tarjotaan sekä päivätoteutuksena että monimuotototeutuksena Hamkin eri kampuksilla.

Koronavirustilanne tuo muutoksia kevään ensimmäisen, tammikuussa järjestetyn yhteishaun valintakokeisiin.

Ensimmäisessä yhteishaussa mukana olleiden vieraskielisten koulutusten valintakokeet oli tarkoitus järjestää viikoilla 14 ja 15. Ammattikorkeakoulut peruvat tähän hakuun liittyvät valintakokeet. Asiasta päätettiin tiistaina 17. maaliskuuta pidetyssä Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen rehtorikokouksessa.

Valintakokeiden sijaan ammattikorkeakoulut käyttävät todistusvalintaa ja valintatehtäviä valitessaan opiskelijoita vieraskieliseen koulutukseen.

Ammattikorkeakoulut varautuvat muutoksiin myös nyt alkavan, kevään toisen yhteishaun valintakokeiden osalta.

Kevään toisessa yhteishaussa yli puolet aloituspaikoista täytetään todistusvalinnalla. Jos kesäkuun alkuun suunniteltua AMK-valintakoetta ei pystytä järjestämään koronan vuoksi, opiskelijavalinnassa tapahtuvista muutoksista tiedotetaan hakijoita hyvissä ajoin ennen valintakokeita.

Suurin osa ammattikorkeakoulujen opiskelijoista valitaan ylioppilastutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon perusteella niin sanotuissa todistusvalinnoissa.

Todistusvalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 27. toukokuuta, jotta ilman opiskelupaikkaa jääneet voivat osallistua valintakokeeseen. Digitaalinen AMK-valintakoe korvaa aikaisemmat valtakunnalliset koulutusalakohtaiset valintakokeet.

Tavoitteena on julkaista valintojen tulokset viimeistään 8. heinäkuuta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic