Lounais-Häme Hämeenlinna

Korkeakoulujen yhteishaussa tarjolla tuhansia opiskelupaikkoja – Yhteinen digitaalinen valintakoe käyttöön

Arkistokuva: Pekka Rautiainen Kuva: Pekka Rautiainen
Arkistokuva: Pekka Rautiainen Kuva: Pekka Rautiainen

Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen syksyn yhteishaku alkoi keskiviikkona 4.9.

Tarjolla on koko valtakunnassa noin 6  700 opiskelupaikkaa, mikä on satakunta viime syksyä enemmän. Eniten aloituspaikkoja on ammattikorkeakoulujen sosiaali- ja terveysalalla.

Hämeen ammattikorkeakouluun (Hamk) voi yhteishaussa hakea sosiaali- ja terveysalan, tekniikan ja liikenteen alan sekä yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alan koulutuksiin.

Koulutuksiin haetaan korkeakoulujen syksyn yhteishaussa sähköisellä hakulomakkeella opintopolku.fi -palvelussa. Haku päättyy 18.9.

Amk-valintakoe käyttöön

Valintakoe uudistuu tänä syksynä.

Amk-valintakoe on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe, joka tehdään omalla tietokoneella valvotuissa olosuhteissa ammattikorkeakoulun tiloissa. Yhteinen valintakoe korvaa valtakunnalliset koulutusalakohtaiset ja muut valintakoeyhteistyössä mukana olleet valintakokeet.

Amk-valintakoe järjestetään syksyn 2019 yhteishaussa ajalla 29.10.–1.11.

Hakeminen helpottuu

Valintakoeuudistus helpottaa hakemista merkittävästi, sillä hakijan ei tarvitse osallistua useisiin eri valintakokeisiin. Hakija suorittaa samalla kerralla vain yhden kokeen, jolla hän voi hakea useampiin hakukohteisiin eri ammattikorkeakouluissa ja eri aloilla.

Uudistus yhtenäistää ja tasa-arvoistaa valintamenettelyjä eri aloilla. Amk-valintakokeessa arvioidaan valmiuksia ja kyvykkyyttä korkeakouluopintoihin, mutta ei korkeakouluopintojen sisältöjä.

Hamkin koulutuksista amk-valintakoetta käyttävät:

Insinööri (AMK), konetekniikka, päivätoteutus

Insinööri (AMK) tieto- ja viestintätekniikka, päivätoteutus

Insinööri (AMK), sähkö- ja automaatiotekniikka, monimuotototeutus

Sairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus, Hämeenlinna

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic