Lounais-Häme

Korkeimman oikeuden tuomariehdokas Kavanaugh ja häntä ahdistelusta syyttävä nainen on kutsuttu julkiseen kuulemiseen

Washington
18.09.2018, 05:22

Ulkomaat

Yhdysvalloissa korkeimman oikeuden tuomariksi ehdolla oleva Brett Kavanaugh ja häntä seksuaalisesta ahdistelusta syyttävä nainen on kutsuttu julkiseen kuulemiseen, kertoo muun muassa Guardian. Kuuleminen voi vaikuttaa siihen, nimitetäänkö Kavanaugh korkeimman oikeuden tuomariksi vai ei.
Senaatin oikeuskomitea järjestää kuulemisen ensi maanantaina.
51-vuotias psykologian professori Christine Blasey Ford sanoo Kavanaugh’n käyneen häneen käsiksi viikonlopun vietossa 1980-luvun alussa, kun molemmat olivat lukiolaisia.
Ford kertoo, nuoret olivat juoneet alkoholia ja että Kavanaugh oli ”kaatokännissä”. Naisen mukaan Kavanaugh ahdisti hänet makuuhuoneeseen, työnsi hänet sängylle, retkahti makaamaan hänen päälleen ja yritti riisua häntä. Kun Ford yritti huutaa, painoi Kavanaugh kätensä hänen suulleen.
Nainen pääsi pakenemaan, kun Kavanaugh’n kaveri hyppäsi sänkyyn kolmanneksi, jolloin kaikki putosivat lattialle.
Ford kertoi ensin tapahtuneista nimettömänä, mutta tuli myöhemmin julkisuuteen omalla nimellään. Syytöksistä kertoi Washington Post.
Kavanaugh, 53, on kiistänyt syytökset. Hän on aiemmin sanonut odottavansa kuulemista, jotta voi puhdistaa maineensa.
Fordin syytökset ovat ajaneet Kavanaugh’in nimityksen vaakalaudalle. Hänen nimittämisestään oli tarkoitus äänestää tiistaina, mutta äänestys voi vielä siirtyä. Esimerkiksi Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on sanonut, ettei äänestyksen siirtäminen olisi hänelle ongelma.

https://www.theguardian.com/us-news/2018/sep/17/brett-kavanaugh-accuser-testify-senate-committee

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic