Lounais-Häme Forssa

Korona ei kangistanut autokauppaa Forssassa – Etenkin käytettyjä on myyty lähes ei-ooseen asti

Koronavirus ja rajoitustoimet eivät hyydyttäneet autokauppaa Forssassa kuin hetkeksi. Aiempaa useammin alle valitaan uuden auton sijaan käytetty menopeli.
Delta Auton Konsta Lepola (vas.) ja Jyri Räikkönen kertovat, että kesäkuukausina kauppa on sujunut hyvin. Forssan Deltan kesään on kuulunut myös Mazdan paluu merkkiedustukseen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Delta Auton Konsta Lepola (vas.) ja Jyri Räikkönen kertovat, että kesäkuukausina kauppa on sujunut hyvin. Forssan Deltan kesään on kuulunut myös Mazdan paluu merkkiedustukseen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koko Suomessa autojen myynti romahti maaliskuussa koronaviruksen myötä, mutta kauppa alkoi jo keväällä käydä mukavasti myös Forssassa.

Tammi-heinäkuussa Suomessa rekisteröitiin uusia autoja 18,7 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2019. Forssan autokauppiaat kertovat, että myös heillä maaliskuun äkkipysähdys jarrutti kaupantekoa muutaman viikon ajan, mutta kesä on ollut lähes normaalilla tasolla tai jopa hiukan yläpuolella.

– Myynnissä on ollut myös omat haasteensa, mutta kokonaisuutena tilanne on ollut torjuntavoitto. Käytettyjen autojen myynti on pelastanut tilannetta, kun painopiste on siirtynyt niihin, Nissania, Peugeot’ta sekä vaihtoautoja myyvän Forssan Auto-Kehän merkkivastaava Petteri Paakkonen sanoo.

Myös muista Forssan autoliikkeistä viestitään, että erityisesti käytetyt autot ovat löytäneet ostajansa.

– Vaihtoautokauppa on ollut poikkeuksellisen hyvää oikeastaan siitä viikosta asti, kun Uudenmaan raja avattiin. Toukokuu oli jopa huipputasolla, Delta Auto Forssan myyntipäällikkö Jyri Räikkönen ja automyyjä Konsta Lepola kertovat.

Käytettyjen autojen lisäksi Delta Auto myy Forssassa Kiaa, Opelia, Mitsubishia sekä jälleen heinäkuusta alkaen Mazdaa.

”Kesä on ollut positiivista aikaa”

Forssassa käytettyihin autoihin panostavan Astrum Auton toimitusjohtaja Mikko Hägerström kertoo kaupan käyneen kesäkuussa melko hyvin ja heinäkuussa jopa erittäin hyvin.

– Kesä on ollut positiivista aikaa. Heinäkuussa autoja myytiin kappalemäärässä laskettuna noin kolmanneksen enemmän kuin viime vuonna. Koko tammi-heinäkuu oli suunnilleen samalla tasolla kuin viime vuosi, Hägerström toteaa.

Suzukin merkkiedustuksen lisäksi erityisesti vaihtoautoja myyvän AKR Forssan automyyjä Matti Raunio toteaa olevansa jo positiivisella mielellä.

– Kauppa on käynyt samaa tahtia kuin tavallisesti, ja erityisesti kesäkuukaudet ovat olleet lähellä normaalitasoa kevään jälkeen. Odotettavissa on hyvä syksy.

Lue myös: Kysely: Harva myöntää uuden auton statussymboliksi – Vetokoukku erittäin tärkeä tekijä usean ostopäätöksen taustalla (FL 23.7.2020)

Juttu jatkuu kuvan alla.

Keväällä autokaupoilla oli muutaman viikon vaikea jakso, mutta toukokuu ja kesäkuukaudet ovat kääntäneet kelkan. Uusien autojen sijaan entistä useampi hakee nyt vaihtoautoa, Arto Määttä Forssan Auto-Kehästä kertoo.

Välillä kaupat ovat meinanneet tyhjentyä

Käytettyjen autojen kauppa on käynyt välillä kesän aikana niin hyvin, että tarjonta on meinannut jäädä jälkeen.

– Meillä on käytössä suhteellisen pieni varasto, joten meidän on täytynyt tehdä paljon ostotyötä, jotta pystymme vastaamaan kysyntään. Tuomme autoja paljon Ruotsista ja Saksasta, Hägerström kertoo.

Hägerström kertoo, että vaihtoautoissa on ollut menekkiä laidasta laitaan. Paakkosen mukaan hybridit liikkuisivat hyvin, mutta niitä ei juuri ole tarjolla käytettyinä.

– Bensiini, automaattivaihteinen, korkea citymaasturityypinen auto löytää varmasti ostajan, Delta Auto Forssan Konsta Lepola sanoo. FL

Aikaisemmin aiheesta: Käytetyt autot saattavat huveta myyntihalleista – Elokuussa niistä voi olla jopa pulaa (FL 11.6.2020)

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic