Lounais-Häme Hämeenlinna

Korona ei viivästytä Hämeenlinnan uuden vankilan valmistumista - vangit muuttavat marraskuun alussa

Hämeenlinnan uusi vankila naisille on saanut rakennusluvan, ja rakennustyöt ovat alkaneet. Havainnekuva näyttää, miltä uusi vankila näyttää valmiina vuonna 2020.
Havainnekuva näyttää, miltä uusi vankila näyttää valmiina.

Hämeenlinnan uuden naisvankilan rakennustyöt Paroisilla ovat valmistuneet ja rikosseuraamuslaitos on saanut tilat käyttöönsä syyskuun alussa.

Vankilassa tehdään syys- ja lokakuussa järjestelmien testauksia samalla kun tiloja kalustetaan.

Useisiin vankiloihin eri puolelle Suomea tällä hetkellä sijoitettuna olevat naisvangit muuttavat uusiin vankilatiloihin marraskuun alussa.

 

Koronaepidemian takia rikosseuraamuslaitos on perunut kaikki avajaistilaisuudet, joihin olisi osallistunut ulkopuolisia vieraita.

Rikosseuraamuslaitoksen aluejohtajan Pauli Niemisen mukaan epidemia ei kuitenkaan ole juurikaan viivästyttänyt vankilan valmistumista. Alkuperäisen aikataulun mukaan käyttöönoton piti tapahtua tämän vuoden lokakuussa.

Uusi vankila korvaa sisäilmaongelmien takia suljetun ja purku-uhan alle joutuneen Hämeenlinnan vanhan vankilan. Vanha vankila oli valmistunut 1970-luvulla. FL

 

Lue myös:

Hämeenlinnan vankila suljetaan sisäilmaongelmien vuoksi – Kaikki vangit siirretään muualle, henkilökunnalle etsitään väistötiloja (27.12.2019)

Hämeenlinnan uuden naisvankilan rakentaminen alkoi – Vankien syrjäytymistä ehkäistään digiselleissä (8.5.2019)

Hämeenlinnan uuden vankilan peruskivi muurattiin – ”Käypään hintaan maailman paras naisvankila” (7.8.2019)

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic