Lounais-Häme Kanta-Häme

Korona keikuttaa venettä myös hukkumistilastoissa – Tammi-heinäkuussa Suomessa 78 hukkui ihmistä

Poikkeusolot ovat houkutelleet ulkoilemaan ja myös vesille.
Suomalaiset ovat suunnanneet luontoon ja vesille, mikä voi vaikuttaa hukkuneiden määrään.

Heinäkuussa Suomessa hukkui 15 ihmistä, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) ennakkotilastot kertovat.

Tammi-heinäkuussa hukkui yhteensä 78 ihmistä, mikä on enemmän kuin kertaakaan sitten vuoden 2014. Silloin hukkumisia vuoden ensimmäisen seitsemän kuukauden aikana oli 98.

Viime vuonna heinäkuussa hukkui 20 ihmistä ja tammi-heinäkuussa 64 ihmistä.

Tavanomaista suurempi luku tänä vuonna selittyy SUH:n mukaan osittain kevättalvella jäihin hukkuneiden määrällä ja korona-ajan lisääntyneenä ulkoilulla.

Heinäkuun hukkumiskuolemista tapahtui viisi Etelä-Suomessa, kolme Länsi- ja Sisä-Suomen alueella, kaksi Lounais-Suomessa, kaksi Pohjois-Suomessa ja kaksi Itä-Suomessa. Yksi suomalainen mies hukkui laitesukelluksen yhteydessä ulkomailla. Tämän vuoden hukkuneista 57 on ollut miehiä ja kahdeksan naisia. 13 tapauksessa sukupuoli ei ole tiedossa.

– Hukkumistapausten välttämiseksi on muistettava, että vesillä tulee aina käyttää asianmukaisia turvallisuusvälineitä, päihtyneenä ei koskaan mennä uimaan tai veneilemään ja omat taidot tulee arvioida realistisesti. Jokaisella tulee myös olla riittävät tiedot ja taidot itsensä ja toisen pelastamiseen veden varasta, SUH:n viestintäasiantuntija Niko Nieminen sanoo.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic