Lounais-Häme

Korona lisäsi yhteydenottoja päihdeneuvontaan – Lomautukset ja yksinäisyys kuuluvat soitoissa

Koronakriisi nosti soittojen määrää Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n Päihdeneuvontaan 15 prosenttia viime vuodesta. Maalis-toukokuussa puheluita tuli yhteensä 2097.
Huoli päihteidenkäytöstä on noussut koronan aikana. Arkistokuva.

Soittomäärien lisäksi korona näkyy EHYT:n mukaan myös puheluiden aiheissa. Soittajina on ollut paljon pandemian takia lomautettuja tai työnsä menettäneitä. Ympäri vuorokauden palvelevaan Päihdeneuvontaan voi soittaa, jos on huolestunut omasta tai läheisen päihteidenkäytöstä.

– Moni heistä on jo aiemmin juonut runsaasti tai käyttänyt muita päihteitä. Nyt käyttö on muuttunut jokapäiväiseksi, kertoi Päihdeneuvonnan päällikkö Minttu Tavia tiedotteessa.

 

Myös yksinäisyys on korostunut kevään aikana. Neuvontaan on ottanut yhteyttä moni yksin asuva joita etäpalvelut eivät nyt tavoita.

– Yksinäisten soittajien ryhmään kuuluu päihteitä runsaasti käyttäviä sekä niitä, joille vertaistoiminta on ollut tärkeää päihteettömyyden kannalta, Tavia sanoi.

Anonyymi päihdeneuvonta palvelee kesälläkin numerossa 0800 900 45. Vuodenajan ongelmista esille nousee lomajuominen, jota saattaa olla vaikea lopettaa töihin paluun koittaessa.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic