Lounais-Häme Ypäjä

Korona myllertää myös Hevosopistoa – Yt-neuvottelut käyntiin, oppilaat etäopetukseen, kurssit seis

Yt-neuvotteluissa käsitellään lomautuksia, ei irtisanomisia.
Koronaepidemia vaikuttaa merkittävästi Hevosopiston toimintaan. Tästä syystä käynnistetään yt-neuvottelut, jotka alkavat viimeistään ensi viikolla. Kuva: Tapio Tuomela
Koronaepidemia vaikuttaa merkittävästi Hevosopiston toimintaan. Tästä syystä käynnistetään yt-neuvottelut, jotka alkavat viimeistään ensi viikolla. Kuva: Tapio Tuomela

Koronaviruksen aiheuttamat poikkeustoimet eivät säästä Ypäjän Hevosopistoakaan. Hevosopisto ilmoitti tiistaina käynnistävänsä yt-neuvottelut, jotka koskevat koko henkilöstöä. Yt-neuvottelut koskevat mahdollisia lomautuksia, pysyviä henkilöstövähennyksiä ei tavoitella.

– Toivomme, että koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vaikutukset jäisivät Hevosopistolla mahdollisimman lyhytaikaisiksi. Toimenpiteillä pyritään turvaamaan Hevosopiston toimintamahdollisuudet myös tulevaisuudessa. Kiitämme henkilöstöä työstä tässä vaikeassa ja poikkeuksellisessa tilanteessa, Hevosopiston toimitusjohtaja-rehtori Pauliina Mansikkamäki kommentoi tiedotteessa.

Sopimusperusteinen lomauttaminen ja vaihtoehtoiset työjärjestelyt ovat henkilöstölle myös mahdollisia.

Opiskelijat kotiutetaan

Koronavirusepidemialla on merkittäviä vaikutuksia Hevosopiston kilpailu- ja majoitusliiketoimintaan sekä opetustoimintaan. Hallituksen maanantaisen linjauksen mukaisesti Hevosopisto siirtyy etäopetukseen ja opiskelijoiden kotiuttaminen käynnistetään välittömästi.

Opiskelijoita ja huoltajia on tiedotettu Wilma-portaalin kautta.

Viranomaisten ohjeiden mukaisesti Hevosopiston ja valmennuskeskuksen kaikki koulutus-, kurssi- ja valmennustoiminta on keskeytetty toistaiseksi. Ypäjän Ratsastuskoulun ja Vermon Ravikoulun kurssitoiminta sekä Hevosfysion toiminta keskeytyy myös toistaiseksi, vähintään 13.4.2020 asti.

Hevosten hyvinvoinnista huolehditaan

Hevosten hoidon varmistamiseksi on tehty varautumissuunnitelma ja Hevosopiston tallien asiakkaita on tiedotettu poikkeustilanteesta. Hevosopistolla hoidossa ja valmennuksessa olevien hevosten hyvinvoinnista huolehditaan. Turhaa liikkumista Hevosopiston alueella ja tallien välillä vältetään. 

Hevosopistolla ei tällä hetkellä ole todettuja koronatartuntoja tai epäiltyjä altistuksia. FL

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic