Lounais-Häme Lounais-Häme

Korona näkyy työllisyyskatsauksessa – Forssan työttömyysprosentti on Kanta-Hämeen korkein

Lomautettujen määrä nousi rajuun kasvuun.
Koronakriisi nosti lomautettujen määrää maaliskuussa rajusti. Kuva: Lassi Puhtimäki
Koronakriisi nosti lomautettujen määrää maaliskuussa rajusti. Kuva: Lassi Puhtimäki

Työttömien osuus työvoimasta on kasvanut Kanta-Hämeessä verrattuna vuotta aiemmin olleeseen tilanteeseen. Työllisyyskatsauksen mukaan työttömien osuus oli maaliskuussa 9,9 prosenttia eli 1,6 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuosi sitten. Kehitystä selittää ennen kaikkea koronan aiheuttama lomautettujen määrän raju kasvu.

Forssan seudun kunnista työttömyys kuitenkin laski Humppilassa. Työttömien määrä laski Humppilassa vuodessa 104:stä 99:ään. Laskua tuli viisi prosenttia.

Tammelassa työttömien määrä kasvoi 30 prosenttia, Ypäjällä nousua oli 24 prosenttia, Forssassa 13 prosenttia ja Jokioisilla kuusi prosenttia.

Forssan työttömyysprosentti 12,3 on Kanta-Hämeen korkein. Humppilassa vastaava lukema on 9,8, Jokioisilla 8,9, Tammelassa 8,6 ja Ypäjällä niin ikään 8,6 prosenttia. Maakunnan paras tilanne on Hausjärvellä, missä työttömyysprosentti on 5,2.

Pirkanmaalla Urjalassa työttömyysprosentti oli 11,2 ja Varsinais-Suomessa Somerolla 8,0 prosenttia.

Suomessa yli 300 000 työtöntä työnhakija

Avointen työpaikkojen määrä väheni Forssan seudun kunnissa.

Forssassa avoimia työpaikkoja ilmoitettiin 154, mikä oli 104 vähemmän kuin vuotta aiemmin maaliskuussa. Humppilassa, Jokioisilla ja Tammelassa avointen työpaikkojen määrä vaihteli 14:n ja 29:n välillä. Ypäjältä maaliskuun tilastoon ei merkitty yhtään avointa työpaikkaa.

Somerolla ja Urjalassa avointen työpaikkojen määrä kasvoi hieman edeltävään vuoteen verrattuna. Somerolla avoimia työpaikkoja ilmoitettiin 41 ja Urjalassa 39.

Koko maan työ- ja elinkeinotoimistoissa oli maaliskuun lopussa yhteensä 309 100 työtöntä työnhakijaa. Se on 70 700 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömien työnhakijoiden määrä lisääntyi edellisestä kuukaudesta 60 900:lla. Koronaviruksen leviämisen hidastaminen on lisännyt koko maassa erityisesti lomautettujen lukumäärää. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 11,8 prosenttia eli 2,7 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuosi sitten. Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastosta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic